četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Copa Libertadores 2017

Večeras startuje grupna faza najelitnijeg takmičenja za klubove u Južnoj Americi, njihova verzija Lige šampiona- COPA LIBERTADORES.

Ove sezone napravljene su neke izmene u sistemu takmičenja:

-najpre broj klubova je povećan sa 37 na 48 učesnika, a neki od njih su morali da se takmiče kroz kvalifikacije da bi došli do grupe faze (poraženi iz ovih duela preselili su se u drugo po snazi takmičenje u Južnoj Americi- Copa Sudamerican, a njima će se u tom takmičenju pridružiti i trećeplasirani timovi iz svih grupa po okončanju grupne faze)

-Takmičenje se inače igra u formatu 8 grupa po 4 tima.

-Takmičenje će trajati cele godine i počinjaće u februaru, a završavati se krajem novembra.

-Ekipe iz Meksika koje su prethodnih godina igrale ovo takmičenje neće nastupiti u ovogodišnjem izdanju jer federacija Meksika nije mogla da uklopi ovo takmičenje u kalenadar takmičenja u domaćim okvirima.

-Najviše predstavnika u takmičenju ima Brazil (osam), sledi Argentina (šest) , Koliumbija (pet), a svi ostali po četri mesta Čile, Bolivija, Paragvaj, Venecuela, Ekvador, Peru i Urugvaj.

SASTAVI GRUPA ZA COPA LIBERTADORES 2017:

Kladionice kao najveće favorita ovogodišnjeg takmičenja vide Atletiko Mineiro, slede Palmeiras, Flamengo, Atletiko Nacional, River Plata, Santos , Estudiantes La Plata…..


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje