petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ćorić protiv Federera za finale Indijan Welsa

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je iznenađenje pobedivši devetog tenisera sveta Kevina Andersona i tako se plasirao u pofufinale mastersa u Indijan Welsu.

Nije bilo sve tako idealno za Hrvata, jer je Anderson prvi deo igre osvojio sa 6:2. Mučio se Borna pre svega sa bekendom, a taj udarac Anderson je eksploatisao maskimalno.

No, vremenom Borna je povratio sigurnost u svojim udarcima, i polako počeo da pritiska servis Andersona. Jedan brejk je bio dovoljan za osvajanje drugog seta.

U trećem setu otišlo se u taj brejk. Za razliku od meča protiv Karenja Buste, Anderson je ovde naleteo na mnogo ofanzivnijeg rivala. Nije sve zavisilo od njega već je Borna bio taj koji je diktirao tempo.

Ćorić je u taj brejku bio bolji sa 7:3 i tako se plasirao u svoje prvo polufinale nekog mastersa.

U polufinalu ga čeka najteži mogući posao, a to je Rodžer Federer. Federer je relativno lagano dobio tinejdžera iz Južne Koreje Hjeona Čunga sa 7:5 6:1.

Najveća borba se vodila u prvom setu koji je Federer uspeo da preolomi u svoju korist. U drugom setu Čung je pao i fizički i psihički što je Federer iskoristio za laganih 6:1.

Ćorić i Federer imaju dan pauze, a njihov meč na rasporedu je u subotu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje