četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Crno-beli kreću u odbranu Kupa „Radivoj Korać“

U četvrtak, 11. februara, Partizan NIS od 19 časova u Novom Sadu igra protiv čačanskog Borca u četvrtfinalu nacionalnog kupa.

Trostruki uzastopni osvajač Kupa „Radivoj Korać“, ovog četvrtka kreće u odbranu trofeja! Košarkaši Partizana NIS, u četvrtfinalu navionalnog kupa, 11. februara igraju protiv Borca iz Čačka u novosadskoj hali Spens. Zbog poznate situacije sa pandemijom virusa Kovid 19, završnica Kupa „Radivoj Korać“ biće odigrana bez prisustva publike, a direktan prenos svih mečeva iz Novog Sada biće emitorvan na TV Arena Sport.

Pred četvrtfinalni duel protiv Borca, ujedno i njegov 500. meč u dresu Partizana, kapiten crno-belih, Novica Veličković kaže:

„Borac je ekipa koja nas je dva puta nadigrala ove sezone, momci zaslužuju svaki respekt, i to moramo imati na pameti od prve sekunde na utakmici. Kup je takvo takmičenje da nemate pravo na popravni. Borac ume da igra, u oba naša meča su pokazali da im lopta ide fantastično, da imaju odlične šutere u ekipi, da znaju šta hoće, a na nama je da spremimo odgovor na to i da idemo korak po korak. Ja idem da osvojim Kup. Specifično je takmičenje, igraju se tri utakmice u četiri dana, ako se prođe do finala. Ekipa mora da razmišlja tako da idemo da osvojimo trofej. Partizan ne treba drugačije ni da razmišlja“, poručio je kapiten.

Trener Partizana NIS, Saša Filipovski pred završni turnir Kupa „Radivoj Korać“ kaže:

„Očekujem da ispravimo greške koje smo pravili u poslednjoj utakmici protiv Borca, kada smo primili previše poena i imali probleme sa igrom 1 na 1 i pik end pop igrom, nismo imali rešenja za njihove pokretljive igrače i veliku širinu u napadu. Neugodna su ekipa i ako pogađaju, mogu da dobiju svakog. Zato moramo da igramo dobru odbranu, sa visokom koncentracijom, i u napadu moramo da se spremimo na njihove različite odbrane. Važno je da imamo koncentraciju u napadu i da smo fokusirani na osnove igre. Širina, dodatni pas, hrabar šut i dobra selekcija dodavanja – te stvari će odlučivati utakmicu i njima posvećujemo najveću pažnju“, istakao je Filipovski.

U Novom Sadu, boje Partizana će braniti sledećih 14 igrača: Novica Veličković, Erik Mika, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Ognjen Jaramaz, Džoš Perkins, Nikola Janković, Nikola Radovanović, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vil Mozli, Mihailo Petrović i Vidan Dronjak.

(video: BC Partizan TV)


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje