četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Crvena Zvezda: Formiraćemo konkurentan tim za Evropu

Crvena zvezda je posle deset godina gospodarenja futsal scenom Srbije uspela da Ekonomac skine sa trona i po prvi put u istoriji okiti se naslovom prvaka i stekne pravo da crveno-belu porodicu na jesen predstavlja na evropskoj sceni. Umalo su izabranici Miloša Alilovića  borbu u šampionatu pre pandemije korona virusa, koja je prekinula dvoranske sportove, okončali sa stopostonim učinkom, da tako ne bude pobrinuo se Novi Pazar, ispostavilo se remijem u poslednjem kolu u dvorani Pendik (1:1). Jedan od najzaslužnijih pored generalnog sponzora kompanije ,,CAR Go“, stručnog štaba, igrača je i Milorad Pelemiš.

  • Tempirali smo formu taman za Kup Srbije i kraj sezone u prvenstvu. Mislim da je nama najžalije što nismo osvojili duplu krunu. Titula prvaka Srbije je apsolutno zaslužena. Borili smo se maksimalno od prve do poslednje utakmice. Ostaje žal za remijem u Novom Pazaru. Normlano u sportu se dešavaju i nerešeni ishodi. Potpuno smo zadovoljni igrom i rezultatima protekle sezone – kazao je Pelemiš u uvodu analize prvenstva prekinutog zbog zdravstvenih razloga.

Zvezda žali za mogućnošću za osvajanjem kupa Srbije, dok se iz Novog Pazara može čuti glas za plej-ofom, koji nije bio odigran zbog korona virusa.

  • Zamislite da su Pazarci bili na našem mestu sa osam bodova prednosti, a onda mi da komentarišemo sa drugog mesta, kako je trebalo i šta da se odigra. Nije razlika bila jedan ili dva boda, pa da pričamo šta bi bilo kad bi bilo. Novi Pazar je imao dva puta priliku, iz dva susreta, mi smo izvukli četiri boda. I pored toga, žalim što su izjednačili i došli do boda u Novom Pazaru.

Nema dilemu Pelemiš da će se korona virus odraziti na ekonomiju u vidu finansiranja klubova.

  • Svi klubovi koji su naslonjeni na lokalnu samoupravu imaće ogromnih problema u novoj sezoni već na jesen. Teško će biti obezbediti sredstava, koja će omogućiti normalno funkcionisanje klubova. Mi kao Zvezda imamo prednost, jer smo se kvalifikolvali za UEFA Ligu šampiona i nadam se bićemo primamljivi sponzorima.

Uspešnost saradnje sa kompanijom „CAR Go“ oslikala se osvajanjem titule.

    •  Neizmerno hvala Kar gou generalnom sponzoru. Ostaju sa nama i na evropskoj pozornici. Ispunili su sve obaveze prema igračima. Sad kad smo zvanično postali prvaci posle odluke FS Srbije predstoji nam konsolidacija uprave i obezbeđenje budžeta za iduću godinu. Plan je da sve bude kompletirano do 20. juna. Na osnovu budžeta formiraćemo sastav  za narednu sezonu.

Do prve titule u istorji Crvenu zvezdu je doveo trener Miloš Alilović.

  • Prezadovoljni smo učinkom trenera Miloša Alilovića i stručnog štaba. Miloš ima slobodu odlučivanja dovođenja i otpuštanja, ukoliko misli da je potrebno tokom leta. Verujemo da ćemo sa Alilovićem napraviti solidan rezultat u Evropi. Igrače je na najbolji mogući način predvodio Marko Perić.

Poznata je i prva promena u crveno-belom taboru.

  • Sa parketa u kancelariju sportskog direktora preseliće Simeun Kopanja. Cilj je da Zvezdu vode zaslužni sportisti, kakav je Kopanja.

Navijači već licitiraju dokle može u Evropi Alilovićev tim.

  • Rano je još pričati o evropskim ciljevima… To će biti moguće posle formiranja kompletnog seniorskog tima. Visina budžeta odrediće sa kakvim će se kadrom Crvena zvezda suprostaviti evropskim rivalima. Ubeđen sam da ćemo napraviti respektabilan tim, dostojan kluba kakav je Crvena zvezda.

Ostanak jednog od najboljih igrača Talesa mnogo će značiti crveno-belima u dosad nikad igranom evropskom takmičenju.

  • Tales se vratio u Brazil tokom korone sa porodicom. Ostalo je otvoreno da li će se vratiti. Voleli bismo da ga ponovo imamo u timu, jer nema dileme da bi nam mnogo pomogao u Evropi.

Crvena zvezda nije uspela da dođe do finala omladinske lige glavnog grada, koje su igrali Zemun Samo pravo i FON. Možda će neko od mladih nada takođe uspeti da oseti čar igranja na evropskoj pozornici.

  • Trofej nam nije bio u prvom planu u omladiskoj ligi. Što potrvrđuje da smo u timu imali dečake od 17 i 18 godina. Čak i neke od 16 godina. Mislimo da će takva politika da nam svake godine donese po jednog, dva igrača za prvi tim. Jedan od najboljih bio Čarapić, strelac tri gola u duelu sa reprezentacijom Španije. Sticao je iskustvo u prvom timu na prijateljskim i humanitarnim utakmicama.

Odluka FS Srbije je da od naredne sezone svi učesnici elitnog ranga moraju da imaju i omladinsku selekciju.

  • Odlična odluka Saveza. Ostaje da utanače kolike će troškove omladinske lige snositi klubovi. Jedno je sigurno da je budućnost futsala na omladinskim školama. Računajte da svaki od klubova izbaci za godinu dana po jednog igrača. To su desetorica koje pre nismo mogli da nađemo na parketu, već smo ih uzimali sa ulice – rekao je Pelemiš.

Zvezda bila za elitu od 12 klubova

Broj učesnika Prve i Druge lige ostao je nepromenjen uprkos nagađanjima da će se elita proširiti za dva mesta koja bi priparala Ivanjici i Zufu.

  • Predlagali smo radi ispunjenja svih želja da pored Konjarnika uđu Ivanjica i Zufo. Poštujemo odluku Saveza da ligu čini deset timova. Biće dobro i sa Konjarnikom u eliti. Imaju odličnu publiku, ali i organizaciju. Ne mislim da je četiri kluba iz glavnog grada previše sa obzirom na broj stanovnika Beograda. Prati nas Niš sa dva. Ostaje žal što Vojvodina nema više klubova, a imaju odličnu omladinsku bazu. Kao, i odličan rad u Drugoj i Trećoj ligi.

Bez primedba na arbitre

Pelemiš je zadovoljan deljenjem pravde u šampionatu.

  • Nemam primedbe na suđenje i organizavciju takmičenja. Šampionat je bio stvarno odličan. Bilo je neizvesnih mečeva, koji su bili ulepšani gotovo punim dvoranama u Vranju, Novom Pazaru i Nišu sa Vinter sportom. Pokazalo se još jednom da je u kojem god sportu igrala Zvezda magnet za gledaoce.

Dogovor sa Delijama od jeseni

Trenutno u futsal svetu najvreliju atmosferu na utakmicama u regionu prave navijači Dinama iz Zagreba možda će ih od jeseni zaseniti najvrenije pristalice Crvene zvezde.

  • Pravimo program sa Delijama. Zajedno ćemo biti od jeseni. Očekujte najverniju publiku na evropskim mečevima i prvenstvu.

Partizan zaslužuje i futsal sekciju

Voleli bismo da Partizan i ostali klubovi osnuju futsal sekcije. Takođe, da imaju stabilnost u okviru fudbalskog kluba. Mi imamo odličnu saradnju sa FK Crvene zvezda i SD Crvena zvezda. Imamo maksimalnu podršku. To je budućnost futsala. Kao što je u Portugaliji, Španiji… Da li će Partizan uspeti da pokrene i futsal klub, nije na nama. Samo se njima u ligi može se povećati kvalitet prvenstva.


Izvor: Futsal Srbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje