petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Crvena Zvezda i Taš oslabljene zbog virusa

U Novom Sadu se u petak i subotu igra prvi turnir Kupa Srbije za vaterpolistkinje i na taj način sezona za seniorke konačno počinje. Međutim, malo je falilo da na turniru igraju samo dve ekipe ili da se turnir uopšte ne održi, a razlog ja naravno korona virus.

Naime, pored domaće Vojvodine i Palilule, na turniru učestvuju Taš 2000 i Crvena zvezda, koja je sredinom nedelje, kako se navodi na zvaničnom sajtu kluba, zatražila od Vaterpolo saveza Srbije da se turnir pomeri, jer su se tri igračice požalile na simptome korona virusa. Devojke su testirane, utvrđeno je da su pozitivne, a isti je slučaj i sa Draganom Ivković i Ivanom Ćorović, koje predvode Crvenu zvezdu, odnosno trenerom Taša 2000, Ivanom Filipićem. Srećna okolnost je da su treneri nosili maske tokom treninga i da je u petak potvrđeno da druge igračice nisu pozitivne.

Ženski vaterpolo klub Vojvodina

(Foto: www.facebook.com/Vaterpolo.Vojvodina/)

Po propozicijama Vaterpolo saveza, utakmica mora da se odloži ako su najmanje četiri igračice pozitivne, pa Vaterpolo savez nije mogao da odloži turnir. Međutim, crveno-bele su zbog bezbednosti svih igračica, trenera i učesnika turnira, zatražile da se turnir pomeri, ali molbu nije podržala Vojvodina. Kao i prošle sezone, igraju se dva turnira, bodovi se sabiraju, a u decembru se dve najbolje ekipe sastaju u finalu. Drugi turnir će biti odigran u Beogradu krajem novembra.

Domaća Vojvodina će danas od 19 sati i 30 minuta dočekati Crvenu zvezdu, dok se od 21 sat sastaju Palilula i Taš 2000. U subotu su na programu još četiri utakmice. Od 10 i 30 igraju Vojvodina i Taš 2000, a od 12 sati Crvena zvezda i Palilula. Turnir se završava mečevima između Vojvodine i Palilule od 19 i 30, odnosno Taša 2000 i Crvene zvezde od 21 sat.

– Zvezda će igrati bez tri zaražene igračice, kao i oba trenera. Pokušali smo, s obzirom na brojno stanje zaraženih u sportskoj sredini da odložimo odigravanje turnira, ali domaćin na to nije pristao, a iz Vaterpolo saveza su nam rekli da po propozicijama utakmica može da se odloži ako su najmanje četiri igračice imale pozitivan test – rekla je Dragana Ivković i dodala:

– U Tašu imamo situaciju da se roditelji sa pravom plaše da pošalju decu na turnir, tako da će ekipa otići desetkovana. Takođe, pored devojke koja ima pozitivan test imamo i igračicu u kojoj su bliski članovi porodice zaraženi i u obaveznoj je samoizolaciji.

Nikola Vujadinović, trener ŽVK Palilula

(Foto: ŽVK Palilula)

Sve igračice su se u četvrtak testirale.

– Mi smo sve devojke testirali i na taj način pokušali da smanjimo verovatnoću širenja zaraze, ali činjenica jeste da to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi. Nadam se samo da na ovaj način nećemo ugroziti zdravlje igračica i drugih učesnika turnira, a verujem da je ova situacija mojoj ekipi samo dodatno iskustvo i veliki motiv za budućnost. Znam da meni sigurno jeste – završila je Dragana Ivković, a navodi se na sajtu kluba.

Vaterpolo Kup Srbije za vaterpolistkinje – Prvi turnir (Novi Sad)

Prvo kolo: Vojvodina – Crvena zvezda (19:30), Taš 2000 – Palilula (21:00)
Drugo kolo: Vojvodina – Taš 2000 (10:30), Crvena zvezda – Palilula (12:00)
Treće kolo: Vojvodina – Palilula (19:30), Taš 2000 – Crvena zvezda (21:00)


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje