četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Crvena zvezda MTS osvajač Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać 2021!

MEGA SOKERBET – CRVENA ZVEZDA MTS 60:73 (21:19, 19:17, 8:17, 12:20)

Crvena zvezda MTS je osvajač Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać 2021! Crveno-beli su u velikom finalu savladali ekipu Mega Sokerbeta i zasluženo podigli „Žućkovu levicu“.

Mega je otvorila meč trojkom Simonovića, isto je učinio i Petrušev, pa dodao i dvojku kao i Momirov, da bi posle četiri minuta igre bilo 12:2 za tim trenera Jovanovića. Zvezda je iskoristila nekoliko grešaka rivala da uzvrati i za samo tri minuta serijom 12:0, posle trojke Lazića i pet vezanih poena O’Brajanta, povela 14:12. Mega se brzo trgla, iskoristila par napada i na prvu pauzu otišla u plusu – 21:19.
Velika borba nastavila se i u drugom periodu igre, a posle trojke i polaganja odličnog Petruševa, Mega je u 14. minutu povela 28:23. Uzvratio je Lojd istom merom, sa pet vezanih poena, pa je minut kasnije ponovo bilo nerešeno – 28:28. Igralo dosta čvrsto, Mega je ponovo povela sa „plus pet“ minut i po pre poluvremena, ali je Lazić pogodio za tri, a onda Petrušev, pa je na poluvremenu bilo 40:36.

Bilo je mnogo promašaja na obe strane na početku treće četvrtine, ali su crveno-beli manje promašivali pa su serijom 7:0 posle trojke Lojda ponovo poveli u 24. minutu – 43:40. Mega je skoro pet minuta bila bez koša, a onda je konačno pogodio Smit. Na drugoj strani, Uskoković je ubacio trojku, pa dva penala Davidovac, onda Kuridža za tri… Ekipa trenera Radonjića na poslednju pauzu otišla sa 53:48.

Bolja je Zvezda bila u uvodnim momentima poslednje deonice, posle ukradene lopte i polaganja Simonovića došla je do – 55:48. Tepića i saigrače i dalje nije služio šut, da bi Davidovac trojkom doneo crveno-belima do tada najvećih „plus deset“ u 35. minutu – 62:52. Sigurniji i precizniji su bili igrači Zvezde, i O’Brajant je pogodio za tri (65:52), minuta kasnije još jednom sjajni Davidovac za dva… Pokušavala je Mega da se vrati u pravi ritam, a na dva i po minuta pre kraja bilo je nedostižnih 70:57. Vratio je nadu trojkom Petrušev (60:70), ali je posle faula u napadu Smita i poena O’Brajanta 1:47 pre poslednje sirene (72:60) bilo jasno da je Crvena zvezda MTS novi osvajač nacionalnog Kupa.

Košarkašima Zvezde ovo je deseti trifej Kupa i klupskoj istoriji.

Kompletnu statistiku možete videti ovde

http://www.fibalivestats.com/u/KSS/1848889/bs.html

# I veliko finale uživo su pratili predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

DODELA PRIZNANJA

Košarkaški savez Srbije dodelio je organizatoru finalnog turnira gradu Novom Sadu i Košarkaškom savezu Novog Sada plaketu-zahvalnicu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, kao i za izuzetan domaćinski odnos prema svim akterima: klubovima, službenim licima, gostima i predstavnicima KSS. Plaketu je predstavniku grada Novog Sada Ognjenu Cvjetićaninu, gradskom većniku za sport i omladinu Novog Sada, predao   Dragan Marković, generalni direktor Triglav osiguranja. Plaketu- zahvalnicu  Košarkaškom savezu Novog Sada Savi Rajkoviću.

Najbolji strelac finalne utakmice je košarkaš Mega Sokerbeta Filipm Petrušev, koji je postigao 21 poen. Nagradu mu je dodelio potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić.

Najbolji igrač finalne utakmice je prvotimac Crvene zvezde Marko Jagodić Kuridža, koji je ostvario 21 indeksnih poena, a plaketu mu je uručio takođe Nenad Krstić, kao i poklon vaučer „Krov Srbije – SP rizort hotela Stara planina”.

Srebrne medalje ekipi Mega Sokerbeta uručili su Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS i Dragan Marković, generalni direktor Triglav osiguranja.

Zlatne medalje pobedniku Kupa ekipi Crvene zvezde MTS dodelili su Dragan Marković i Zlatko Bolić.

Pehar u trajno vlasništvo pobedniku Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać 2021. ekipi Crvene zvezde MTS, kao i veliki prelazni pehar, uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.

IZJAVE

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde

-Čestitke svima u klubu, radujemo se što smo osvojili trofej. Bili smo u teškoj situaciji pre turnira. Uprkos tome, ovde smo odigrali tri utakmice u kojima smo bili bolji od rivala. Večeras u finalu, igra u prvom delu nije bila dobra, nismo imali koncentracije. Mega je kvalitetna i talentovana ekipa, to je pokazivala iz meča u meč, odigrala je odlično. U drugom poluvremenu smo odigrali jako dobru odbranu, odigrali smo i pametnije u napadu, kontrolisali rezultat i slavili na kraju. Kada smo došli ovde bili smo zadovoljni što uopšte u ovakvoj situaciji možemo i da igramo, a ono što mene posebno raduje je dobra igra u sva tri meča. Preostalo je da vidimo koliko će biti vremena potrebno da nam se oporave ostali igrači. Moji momci su dali sve od sebe ovih dana, sada već pripremamo meč protiv Borca u ABA ligi, to je veoma važan meč.

Aleksa Uskoković, igrač Crvene zvezde

-Utisci su fenomenalni! Bila je ovo teška i iscrpljujuća utakmica, počeli smo slabije, ali smo drugo poluvreme odigrali bez greške. Zasluženo smo pobedili, mislim da se videlo koliko nam ovaj trofej znači i mislim da će ovo biti dodatna motivacija za izazove koji nas očekuju u nastavku sezone. Ovo mi je prvi trofej u seniorskoj konkurenciji i fenomenalan je osećaj, nadam se da će ih biti još. Sledeći cilj je ABA liga i težimo ka tome.

Filip Petrušev, igrač Mega Sokerbeta

-Čestitam ekipi Crvene zvezde na zasluženom osvajanju Kupa. Mi smo dobro odigrali prvo poluvreme, što je i karakteristično za nas. Igrali smo brzo, nesebično, dolazili do dobrih šuteva, pogađali ih i došli do prednosti. U drugom poluvremenu smo energetski stali, oni su nas usporili njihovim ritmom, preuzeli kontrolu nad utakmicom i zasluženo slavili. Nismo uspeli da iskontrolišemo njihov skok u napadu i to je ono što je presudilo.

Vlada Jovanović, trener Mega Sokerbeta

-Mislim da smo pokazali dva lica, kao i u prve dve utakmice. Postigli smo 40 poena u prvom poluvremenu, a dozvolili Zvezdi da postigne samo 36, što nije mnogo uzimajući u obzir njihov kvalitet. Dobro smo iskontrolisali njihovog najboljeg strelca Lojda, što nam je bio prioritet. U drugo poluvreme smo ušli u sporijem ritmu, naravno zaslugom protivnika, a na naše probleme u napadu, nadovezali su se i problemi u odbrani. Imali su veliki broj skokova u napadu, zahvaljujući kojima su postigli preko 20 poena iz druge šanse, što je jako mnogo. Moja mlada ekipa nije izdržala, falio nam je bolji protok lopte u napadu za bolji rezultat. Imamo jako dobru sezonu sa mladim timom. U ovom trenutku, još uvek pretendujemo da budemo deo plej-ofa ABA lige, u konkurenciji su i veliki timovi sa velikim budžetima koji igraju evropska takmičenja. Kada podvučemo crtu, moramo biti zadovoljni ovim delom sezone i plasmanom u finale. Za ove momke je to velika stvar, jer sem Tepića, mislim da niko nije igrao finale Kupa, možda nekoliko njih koji su bili rezerve, ali ne sa glavnim ulogama.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje