četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Crvena zvezda odbranila titulu prvaka Srbije, bolja od Partizana u finalu

Ragbisti Crvene zvezde peti put za redom osvojili su titulu šampiona Srbije u ragbiju 13. U velikom finalu Super Lige Srbije crveno-beli su savladali večitog rivala Partizan 30:18 (12:10) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima.

Do ukupno šeste titule nacionalnog prvaka u istoriji kluba, Zvezda je stigla posle turbulentne sezone u kojem su crno-beli bili ti koji su dominirali. Od pet odigranih večitih derbija pre finala u 2021. godini, Partizan je slavio čak četiri puta, ali ispostaviće se da je upravo ta jedina pobeda vervatno bila prekretnica da novi-stari šampion vrati poljuljano samopouzdanje u večitim derbijima.

Očigledno silno motivisani da zadrže šampionski pehar u svojim vitrinama, Zvezdaši predvođeni sa klupe bivšom NRL zvezdom Edijem Petibornom, bolje su otvorili utakmicu. Već u 3. minutu Aleksandar Štefulj je postigao vodeći esej, da bi svega šest minuta kasnije prednost bila udvostručena poentiranjem Nikole Đurića.

Oba eseja uspešno je pretvorio Miloš Zogović za sigurno vođstvo od 12:0 koje su crven-beli držali u veće delu prvog poluvremena. Tek u poslednjij 15 minuta videli smo pravo lice Partizana koji je dominatno odigrao veći deo sezone, osvojivši opet Kup Srbije.

U razmaku od deset minuta, Aleksandar Pavlović i Pavle Vojinović postižu eseje, tako da je uz samo jedno pretvaranje Džavida Jašarija prednost smanjena na samo dva poena minusa (12:10). Tim rezultatom otišlo se na odmor koji je pomogao Zvezdi da se konsoliduje posle očiglednog pada u igri u finišu prvog dela.

Crveno-beli su bolje otvorili nastavak meča, ponovo su napravili ofanzivni pritisak, ali je rezultat promenjen tek u 57. minutu. Miloš Zogović je solo prodorom postigao treći esej za Zvezdu i potom sam pretvorio za vođstvo od 18:10.

Delovalo je da je poljuljane crno-bele dokrajčio esejem veteran Miloš Ćalić devet minuta kasnije, uz novo pretvaranje Zogovića (24:10). Ipak, poslednjih deset minuta doneli su nova uzbuđenja. Aleksandar Pavlović je postigao drugi svoj esej, a Jašari je pored pretvaranje postigao i gol iz kazne u 74. minutu za dostižnih minus šest (24:18).

Snove crno-belih o prvoj tituli prvaka Srbije, srušio je svega dva minuta kasnije kapiten Zvezde Vojislav Dedić esejem koji je ponovo nepogrešivo pretvorio Zogović za konačnih 30:18. Crveno-beli su tako i u petom finalu prvenstva Srbije protiv večitog rivala ostvarili isto toliko pobeda.

Sa šest osvojenih titula Zvezda se tako pozicionirala kao nova dominantna ekipa posle decenije plus vladavine Dorćola. U večitim derbijima, crveno-beli su zabeležili 29 pobedu u 42. utakmice, uz dva remija i 11 trijumfa Partizana.

PARTIZAN 1953 – CRVENA ZVEZDA 18:30 (10:12)

Eseji Partizan (3): Aleksandar Pavlović 25’ i 69’, Pavle Vojinović 35’.

Golovi: Džavid Jašari 3/4.

PARTIZAN 1953: Dragan Janković, Nemanja Manojlović, Aleksandar Pavlović, Tomislav Stojiljković, Pavle Vojinović, Džavid Jašari, Vladimir Milutinović, Strahinja Stojiljković, Đorđe Stošić, Đorđe Krnjeta, Denis Bibić, Enis Bibić, Stevan Stevanović. Rezerve: Andrej Marinković, Velibor Karanović, Dušan Milutinović, Jasmin Bibić.

Eseji Crvena zvezda (5): Aleksandar Šteful 3’, Nikola Đurić 11’, Miloš Zogović 57’, Miloš Ćalić 66’, Vojislav Dedić 76’.

Golovi: Miloš Zogović 5/5.

CRVENA ZVEZDA: Miloš Zogović, Valentino Milovanović, Miodrag Tomić, Petar Milanović, Rajko Trifunović, Aleksandar Đorđević, Vojislav Dedić, Marko Janković, Vladislav Dedić, Miloš Ćalić, Nikola Đurić, Stefan Nedeljković, Uroš Martinović. Rezerve: Balša Žarković, Marko Šatev, Marko Jevđić, Aleksandar Štefulj.

Stadion: FK Heroj Polet Jajinci. Gledalaca: 100. Sudija: Radoslav Novaković. Pomoćnici: Slaviša Zekić, Dušan Virc. (svi Beograd).

Miloš Šakan
Press officer Ragbi 13 Federacija Srbije

T +381 64 39 777 63
E [email protected], [email protected]

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje