četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Crvena Zvezda prvak Srbije u ragbiju 13 četvrti put zaredom, savladan Partizan u finalu!

Ragbisti Crvene Zvezde uspeli su da odbrane titulu prvaka Srbije u ragbiju 13 pošto su u finalu Super Lige savladali Partizan 20:12 (18:0) koje je odigrano na stadionu SC Inge na Zvezdari. Crveno-beli su tako četvrti put za redom, odnosno peti put u istoriji nacionalni šampioni i to posle velike borbe sa večitim rivalom.

Rezultatski utakmica nije bila puno neizvesna pošto je Zvezda vodila tokom većeg dela meča. Sa izuzetkom prvih skoro pola sata igre kada su odbrane bile na nivou, preostali deo dulea protekao je u komotnoj prednosti novog – starog prvaka.

Crveno-beli su poveli u 27. minutu esejem Petra Milanovića, posle kojeg Miloš Zogović nije bio precizan iz pretvaranja (4:0). Ubrzo je stigao i drugi, pa i treći esej, strelci su bili Denis Čengaj u 33. minutu i potom Nikola Đurić pet minuta kasnije.

Zogović je pretvorio oba puta, ali to nije bilo sve, pošto posle velike greške Partizana Vojislav Dedić iz kazne sa velike udaljenosti poentira za prednost od 18:0 na pauzi. Taj loš finiš prvog poluvremena upravo je i koštao crno-bele titule, pošto se rezultatski nisu oporavili u nastavku.

Pokušao je Partizan i eseje Dragana Jankovića na startu drugog dela i potom pretvaranje Džavida Jašarija opravdano su doneli nadu da se može do preokreta.

Međutim, odbrana Zvezde je u veće delu nastavka bila na visini.

Na drugoj strani čim se ukazala prilika iz kazne su ponovo šutirali, Zogović je uvećao prednost na 20:6. Vrlo brzo Partizan postiže drugi esej preko Aleksandra Pavlovića, Jašari je još jednom bio precizan, ali rezultat je do kraja ostao 20:12.

Tako su crveno-beli ponovo osvojili sva tri domaća trofeja – Superkup, Kup Srbije i Super Ligu, što su uspeli drugu godinu zaredom. Još je preostalo da se vidi kako će se završiti Balkan Super Liga zbog COVID-19 pandemije, gde Zvezda takođe brani titulu.

PARTIZAN 12 (0)

CRVENA ZVEZDA 20 (18)

Eseji Partizan: Dragan Janković (42’), Aleksandar Pavlović (60’).

Golovi: Džavid Jašari 2/2.

PARTIZAN: Dragan Janković, Nemanja Manojlović, Vladimir Milutinović, Aleksandar, Aleksandar Pavlović, Pavle Vojinović, Đorđe Stošić, Džavid Jašari, Dušan Milutinović, Mihailo Ilić, Dario Abidinović, Mihajlo Stojiljković, Denis Bibić, Stevan Stevanović. Rezerve: Velibor Karanović, Enis Bibić, Đorđe Krnjeta, Tomislav Stojiljković.

Eseji Crvena Zvezda: Petar Milovanović (27’), Denis Čengaj (33’), Nikola Đurić (38’).

Golovi: Miloš Zogović 2/3

Kazne: Vojislav Dedić 1/1, Miloš Zogović 1/1.

CRVENA ZVEZDA: Miloš Zogović, Valentino Milovanović, Petar Milanović, Denis Čengaj, Vladimir Bošković, Vojislav Dedić, Aleksandar Đorđević, Marko Janković, Vladislav Dedić, Stefan Nedeljković, Miodrag Tomić, Nikola Đurić, Miloš Ćalić. Rezerve: Vuk Štrbac, Nenad Žujić, Uroš Martinović, Dorotej Dado Arnold.

Stadion: SC Inge. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Stefan Stamenić. Pomoćnici: Đorđe Divić, Dušan Virc (svi Beograd).

Miloš Šakan
Press officer Ragbi 13 Federacija Srbije

T +381 64 39 777 63
E [email protected], [email protected]

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje