četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

„Crveno-crni“ formiraju igrački kadar za narednu sezonu

Aktuelni evropski prvak – RK Vardar je nedavno dobio novog predsednika – Mihajla Mihajlovskog koji je tako zamenio ruskog biznismena, Sergeja Samsonenka čime je i započeta i nova „era“ u makedonskom klubu.

Stoga, uprava „crveno-crnih“ je krenula u formiranje tima za predstojeću sezonu, te su dres ovog kluba pre nekoliko sedmica zadužili – francuski golman – Robin Kantegrel, desno krilo – Goce Georgievski, levi bek – Filip Talevski, desni bek – Tomislav Jagurinovski.

Ipak, to nije kraj pojačanjima RK Vardara za naredne „izazove“, jer je klub potvrdio i dolaske novih igrača u vidu – Marka Vujina, Ante Gadže i Patrika Valčaka.

35-godišnji Vujin koji igra na poziciji desnog beka je stigao u redove makedonskog kluba sa kojim je ugovorio jednogodišnju saradnju, nakon sporazumnog raskida ugovora sa portugalskim timom, Sportingom za koji je nastupao u predhodnoj sezoni.

„RK Vardar je veliki tim, aktuelni su osvajači Lige Šampiona. Nova priča sa predsednikom Mihajlom Mihajlovskim na čelu me je privukla da dođem. Ogromna rukometna energija postoji u Skoplju, baš kao i u gradovima u kojima sam igrao ranije, Vespremu i Kilu. To je, naravno, bio najveći razlog, pored snažnog rostera koji će Vardar imati u predstojećoj sezoni. Čuo sam puno dobrih priča o uslovima za rad, ljudima i gradu. Želio bih da imam puno uspeha zajedno sa timom“, rekao je srpski reprezentativac.

Pored njega u Skopje su pristigli i hrvatski rukometaš – Ante Gadža koji igra na mestu centralnog beka, kao i 27-godišnji reprezentativac Poljske – Patrik Valčak na poziciji kružnog napadača.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje