Aktuelni evropski prvak – RK Vardar je nedavno dobio novog predsednika – Mihajla Mihajlovskog koji je tako zamenio ruskog biznismena, Sergeja Samsonenka čime je i započeta i nova „era“ u makedonskom klubu.

Stoga, uprava „crveno-crnih“ je krenula u formiranje tima za predstojeću sezonu, te su dres ovog kluba pre nekoliko sedmica zadužili – francuski golman – Robin Kantegrel, desno krilo – Goce Georgievski, levi bek – Filip Talevski, desni bek – Tomislav Jagurinovski.

Ipak, to nije kraj pojačanjima RK Vardara za naredne „izazove“, jer je klub potvrdio i dolaske novih igrača u vidu – Marka Vujina, Ante Gadže i Patrika Valčaka.

35-godišnji Vujin koji igra na poziciji desnog beka je stigao u redove makedonskog kluba sa kojim je ugovorio jednogodišnju saradnju, nakon sporazumnog raskida ugovora sa portugalskim timom, Sportingom za koji je nastupao u predhodnoj sezoni.

„RK Vardar je veliki tim, aktuelni su osvajači Lige Šampiona. Nova priča sa predsednikom Mihajlom Mihajlovskim na čelu me je privukla da dođem. Ogromna rukometna energija postoji u Skoplju, baš kao i u gradovima u kojima sam igrao ranije, Vespremu i Kilu. To je, naravno, bio najveći razlog, pored snažnog rostera koji će Vardar imati u predstojećoj sezoni. Čuo sam puno dobrih priča o uslovima za rad, ljudima i gradu. Želio bih da imam puno uspeha zajedno sa timom“, rekao je srpski reprezentativac.

Pored njega u Skopje su pristigli i hrvatski rukometaš – Ante Gadža koji igra na mestu centralnog beka, kao i 27-godišnji reprezentativac Poljske – Patrik Valčak na poziciji kružnog napadača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.