četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

„Crveno-crni“ ulogu favorita prepuštaju domaćem timu

Završnica regionalne rukometne lige (SEHA) je pred nama, a u utorak su na programu polufinalni dueli, nakon kojih ćemo saznati koja dva tima će se boriti za titulu prvaka u ovoj sezoni.

Aktuelni šampion, RK Vardar se sastaje sa domaćinom final-four turnira, Meškov Brestom, dok drugi polufinalni par čine dva hrvatska kluba,  Nekse i PPD Zagreb.

Iz tabora makedonskog tima koji brani naslov prvaka, poručuju da Meškov Brest ima blagu ulogu favorita na predstojećem duelu zbog prednosti domaćeg terena, ali da ukoliko „crveno-crni“ odigraju dobro tokom čitavog meča, imaju velike šanse za plasman u veliko finale.

„Ukoliko odigramo kao što treba, onda imamo šansu za pobedu. Protiv Meškov Bresta moramo da igramo dobro tokom čitavih 60 minuta, ne možemo da pobedimo, ako odigramo kvalitetno samo jedno poluvreme. Svakako da i protivnik želi pobedu, stoga očekujem jedan veoma zanimljiv duel“, kazao je trener makedonskog prvaka, Roberto Garsija Parondo.

„Ne osećamo pritisak, jer smo se navikli na ovakve utakmice u kontinuitetu. Svake godine smo na F4 turniru i želimo da osvojimo SEHA ligu. Imamo poštovanje prema Meškov Brestu koji sada ima prednost, jer igra pred domaćom publikom, a kada igraju kod kuće, poznato je da prikazuju i dosta bolje partije. Možda im dajem malu prednost, ali već je dobro poznato kako se mi borimo u ovakvim utakmicama. Biće teško, Brest ima prednost, ali mi smo Vardar“, dodao je prvotimac Vardara, Timur Dibirov.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje