petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čung protiv Federera za finale Australijan opena!

Hjeon Čung završio je bajku Tenisa Sandgrena. Mladi Južnokorejac slavio je sa 3:0, po setovima 6:4 7:6 (7:5) 6:3.

Početak meča je bio jako težak za obojicu, jer su bili nervozni. Ipak, to je u neku ruku moglo da se očekuje, jer su obojica prvi put ovako daleko dogurali na nekom grend slem turniru. Viđeno je mnogo brejk lopti, a u takvoj igri snalažljiviji je bio Čung koji je napravio jedan brejk koji je na kraju bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

U drugom setu viđena je veća borba, a i kvalitet tenisa je bio mnogo veći. Sandgren je krenuo mnogo agresivnije i napravio brejk za 5:3. Imao je servis za osvajanje drugog seta, ali se Čung vratio ribrejkom. Set je otišao u taj brejk u kom je Čung bio u psihološkoj prednosti koju je on i iskoristio za osvajanje drugog seta.

Čung je osvajanjem drugog seta skinuo veliki teret sa leđa. Imao je dva seta prednosti i opustio se maksimalno, Sandgrenov govor tela nam nije dao mnogo toga. Bio je svestan Amerikanac da će teško ovde do preokreta pa se može reći da je treći set bio formalnost. Čung je konstatno pritiskao servis Sandgrena koji je stalno imao komplikovane gemove na svoj servis. Taj pritisak je urodio plodom, jer je Čung napravio brejk u četvrtom gemu trećeg seta, koji je čuvao do kraja za plasman u polufinale.

U polufinalu će igrati protiv Rodzera Federera koji je po 20. put pobedio Tomaša Berdiha i sada vodi sa 20:6. Švajcarac je bio bolji sa 3:0, po setovima 7:6 (7:1) 6:3 6:4.

Može se reći da smo ovo već videli mnogo puta kada je Berdih igrao protiv Federera. Krenuo je Čeh jako u meč, i napravio brejk za vođstvo od 2:0. Izgledao je fokusirano, ni promil šanse nije dao Federeru za brejk do trenutka kada je servirao sa set. Na 5:3 Federer je napravio brejk i tako načeo Berdiha. Otišlo se u taj brejk, a Berdih je i na 6:5 imao brejk loptu koju nije iskoristio. Sve je to ostalo u njegovoj glavi, jer Berdih kao da nije igrao taj brejk i tako Federer sa 7:1 osvaja taj brejk i prvi set.

Gubitak seta nije toliko omeo Berdiha. Nastavio je on da igra dobro i u drugom sve do 3:4 za Federera. Tu opet po ko zna koju put kada se lomi Berdih naglo pada i Federer to koristi. Jedan brejk prednosti je sasvim dovoljan za Federera koji drugi deo igre osvaja sa 6:3.

Tu je manje više sve bilo rešeno. Berdih je imao malih problema sa povredom zbog koje je tražio medicinski tajm aut, ali to nije uticalo mnogo na njegovu igru. Nije bilo šanse da preokrene meč pa se samo čekalo kad će Federer konačno da prelomi meč u svoju korist. Federer je treći set osvojio sa 6:4 i tako se plasirao svoje 13. finale ovde na Australijan openu.

Polufinalni meč izmedju Čunga i Federera je na rasporedu u petak.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje