Advertisement

Srpski košarkaški stručnjak – Stetislav Pešić nedavno je produžio saradnju sa španskim klubom – Barselonom do leta 2021. godine i tako dobio “zadatak” da “poljuljanog velikana” vrati na tron kako u nacionalnom prvenstvu Španije, tako i u Euroligi, gde poslednjih sezona nisu čak ni učesnici F4 turnira.

Povodom toga, klub ima velike planove od naredne sezone, te je uprava tima krenula u formiranje izuzetno respektabilnog igračkog rostera, koji bi trebao da “napadne” trofeje na svim frontovima.

Kao najveće pojačanje, doveden je španski reprezentativac i dosadašnji NBA igrač – Nikola Mirotić (28). Krilni centar koji je u prošloj sezoni igrao za Milvoki Bakse, potpisao je ugovor sa Barselonom sve do leta 2022. godine uz opciju da saradnja bude produžena na još godinu dana.

 

Dres Barselone zadužio je i 27-godišnji američki centar – Brendon Dejvis. On je ugovorio saradnju u naredne dve sezone.

 

U klub je pristao još jedan Amerikanac, a u pitanju je – Kori Higins. On ima 30 godina, igra na poziciji beka i parafirao je ugovor do kraja sezone 2021/2022.

 

30-godišnji francuski plejmejker – Tomas Ertel obnovio je saradnju sa španskim klubom, potpisavši ugovor do leta 2021. godine uz opciju produžetka za još 12 meseci. Svoj ostanak u klubu potvrdio je i iskusni – Viktor Klaver koji je parafirao trogodišnji ugovor.

U medijima se špekuliše da bi još dvojica NBA igrača – Aleks Abrines i Pau Gasol takođe mogli da se vrate u domovinu i postanu deo Barselone.

Sve u svemu, Barselona formira veoma kvalitetan tim koji bi naprosto morao da bude konkurentan u svim takmičenjima i da napokon ostvare zapažene rezultate u Euroligi, gde minulih sezona nisu u “prvom planu”.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here