petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li će “Pevcima“ odlična igra na domaćem terenu doneti prolaz u 1/8 finala?

Večeras od 21 čas i 5 minuta očekuje nas 7 revanš utakmica 1/16 finala Lige Evrope, a u jednoj od tih, na stadionu “Vembli“, sastaće se londonski Totenhem Hotspur i belgijski Gent.

Londonski “Pevci“ moraju da se oslone na odličnu formu kod kuće da bi stigli zaostatak od jednog gola iz prve utakmice

Prva utakmica između Totenhema i Genta završena je rezultatom 1:0 u korist tada domaće belgijske ekipe. Od tada je prošlo tačno nedelju dana i sada je red da “Pevci“ uzvrate isto merom.

Popularni “Pevci“ u Premijer Ligi trenutno zauzimaju 3. poziciju sa 8 bodova manje od prvoplasiranog Čelsija i 2 boda manje od drugoplasiranog Mančester Sitija. S’ obzirom da ove sezone igraju zaista kvalitetan fudbal, nije ni čudo što su većim delom dosadašnjeg toka sezone direktno za vrat disali gradskom rivalu Čelsiju. Pre svega, ovu ekipu odlikuju fantastična izdanja na domaćem terenu, ali i nešto lošije partije na strani. Važno je napomenuti da su do vezali 10 pobeda u nizu u svim takmičenjima, a da su u okviru najelitnije engleske lige do sada na svom terenu zabeležili 10 pobeda i 2 remija, te se nalaze u samom vrhu tabele najboljih domaćina (odmah iza Čelsija koji ima 11 pobeda i 1 poraz). Sa druge strane, kao gosti zabeležili 4 pobede, 6 remija i 3 poraz, te je najveroatnije to razlog za poraz od belgijskog Genta. Sve u svemu, minus od jednog gola nije nepremostiva prepreka, pa tako “Pevci“ nisu bez šansi za prolaz dalje, posebno zbog dodatne motivacije nakon pobede od 3:0 nad Fulamom i prolaska u 1/4 finala engleskog FA Kupa. Za kraj, glavni trener Maurisio Poketino po pitanju revanš utakmice sa Gentom izjavio je: “Potrebna nam je pobeda – to ne smemo da zaboravimo, ali pre svega ne smemo da primimo gol. Na Gent ovaj put idemo sa najboljim igračima koje posedujemo, a pozitivan rezultat možemo postići samo ukoliko pravilno izbalansiramo ekipu. Atmosfera na prepunom Vembliju večeras će na dodatno motivisati“.

Gent je u odnosu na Totenhem imao dosta težak posao prošlog vikenda, kada su u okviru belgijske Jupiler Lige zabeležili remi (1:1) protiv nimalo naivnog Standarda iz Liježa. Glavni trener Hejn Vanhazebruk trebao bi ozbiljno da se zabrine za svoj vezni red, s’ obzirom da su gosti veoma lako dolazili do gola koji brani Lovre Kalinić. Igrači ove ekipe mogu takođe da se ponose izdanjima na svom terenu, ali trenutno je mnogo bitnija činjenica da su jedan od najgorih gostiju u belgijskom prvenstvu, sa 1 pobedom, 7 remija i 6 poraza. Treba napomenuti da na strani nemaju pobedu već u poslednjih 6 utakmica u okviru Jupiler Lige i nacionalnog kupa, a zabeležili su 3 poraza i 3 pobede. Glavni trener je u toku pres-konferencije rekao sledeće: “Utakmicu moramo da rešimo u 90 minuta, jer nas eventualni odlazak u produžetke stavlja u nezavidnu situaciju za koju definitivno nismo dovoljno spremni. Moramo poštovati kvalitet domaćih, ali ujedno moramo biti veoma agresivni“.

Duel engleskog Totenhema i belgijskog Genta trebao bi da predstavlja jednu od najzanimljivijih revanš utakmica koje se igraju večeras. S’ obzirom da su “Pevci“ u veoma dobroj formi kod kuće, a sa druge strane “Bufala“ u katastrofalnoj formi u gostima, ova utakmica ne bi trebala da bude veliki problem za ekipu iz Londona. Kvota na pobedu “Pevaca“ ili “Sparsa“ veoma je “jadna“, a ni u jednoj kladionici ne prelazi 1,30. Pored toga, verovatno bolja opcija je pobeda domaće ekipe uz minimalno dva postignuta gola (u zavisnosti od kladionice 1iD2+, 1iH2+ ili 1i2+) koja se plaća kvotom 1,55, a ovaj tip je prošao na poslednjih 10 utakmica Totenhema.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje