Poslednji četvrtfinalni duel u Parizu odigraće Rodžer Federer i Kei Nišikori.

Kladionice nominalno favorizuju legenradnog Švajcarca, ali mi se ne bismo zaletali tako olako na njegovu pobedu. Čak šta više ako se uzmu u obzir sve okolnosti ponuđena kvota na Nišikorija je vredna rizika.

Ovo su razlozi zbog kojih mislimo da bi Nišikori mogao do pobede:

1) Nišikori je uz Novaka Đokovića igrač koji igra najbolji tenis u samom finišu sezone. Tokom cele sezone se mučio sa povredama, ali formu je tempirao u pravo vreme. Osvojio je Tokio, igrao finale Beča i evo ga sad ovde u četvrtfinalu. Veoma bitna stvar za njega je činjenica da ne mora više da brine oko plasmana za završni masters u Londonu, jer će tamo igrati 100%. Dakle, forma je tu, problema sa povredama nema, a ovaj tenis koji Nišikori prikazuje je dovoljan da se pobedi Federer.

2) Federer je sam izjavio da nema aspolutno nikakve ambicije na ovom turniru. Mi smo i pre turnira govorili da nam je zaista čudno što Federer uopšte i igra u Parizu, jer je veoma probirljiv kada je odabir turnira u pitanju. Ipak, on se pojavio, a ono što je prikazao ove nedelje i u prethodne 2-3 je daleko od najboljeg. Samo u Bazelu je bio “pečen” 2-3 puta, ali je nekako uspeo da se iskobelja i na kraju osvoji 99. titulu. Sa takvom igrom protiv Nišikorija se neće naigrati tenisa večeras.

3) Iako Federer vodi u H2H sa 6:2 ove sadašnje okolnosti idu u prilog Nišikoriju. Federer u ovoj fazi karijere ne voli da igra protiv defanzivnih tenisera, jer protiv njih mora da trči. Nišikori je jedan od jačih defanzivaca na turu i protiv njega svaki poen mora da se zaradi. Federer je svestan da nije više mladić pa igra agresivan tenis. Granica između grešaka i vinera je veoma tanka, a vrlo često se dešava da ulazi u seriju grešaka koje protivniku daju šansu za dobar rezultat.
U Šangaju je Nišikori bio veoma blizu, a večeras će biti još bliži.

4) I za kraj malo teorije zavere. Pobednik ovog meča vrlo verovatno ide na Đokovića. Iskreno govoreći ne verujemo da se Federeru u ovom trenutku igra protiv Đokovića, jer će ga srpski teniser još jednom poniziti. U ovom trenuku on ne može da mu parira i verujemo da će nekim tesnim današnjim porazom izbeći duel sa Đokovićem i otići u London da se priprema za masters kup.


Dakle, kada se sve sabere i oduzme ima dosta razloga da se odigra na Nišikorija. Kvota na pobedu je 2,60 što je sasvim korektno za probati, a najsigurnija varijanta je Nišikori osvaja set što se plaća kvotom 1,6.

Predlog 1: Pobeda Nišikorija 2,60 Maxbet
Predlog 2: Nišikori osvaja set 1,60 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.