Advertisement

Iako su nova pravila fudbalske igre u upotrebi od početka sezone 2019/2020, a seminari i obuke se organizuju kako za sudije, tako i za igrače i predstavnike klubova, čini se da je glavni sudija Bojan Nikolić, meča Napredak – Crvena Zvezda napravio upravo veliku povredu istih prilikom postizanja pobedonosnog gola Marka Marina. O čemu se zapravo radi?

Međunarodni odbor za fudbal, organ FIFA je pred ovu sezonu promeni 10 pravila fudbalske igre, a jedno od njih, pravilo broj 13 glasi:

Pravilo 13. Slobodni udarci

– ukoliko u “živom zidu” stoji tri ili više defanzivaca, igrač ekipe koja napada ne sme da im bude bliži od metar. Ako je bliži od metar, indirekt se dosuđuje u korist tima koji se branio.

Ukoliko pogledamo položaj igrača u plavom dresu (u crnom krugu), sasvim je jasno da je sudija nedosuđivanjem indirektnog udarca za domaći tim, direktno uticao na rezultat meča, ostale grešeke (nepostojeći penal nad El Fardu Benu), od kojih su neke bile i na štetu Crvene Zvezde (poništen gol Degeneka u 6.minutu utakmice), još više su doprinele tome da se zapitamo, da li je pomenuti sudija zaista dorastao zadataku suđenja mečeva u Super ligi!

https://www.youtube.com/watch?v=uccfGBl5lwE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here