Advertisement

Od 17:30 u Sankt Peterburgu odigraće se teniski meč između Miše Južnog i Mirze Bašića.

Svetska i teniska javnost je obaveštena da će Miša Južni nakon ovog turnira završiti karijeru koja je trajala 19 godina. Da li će mu ovo biti poslednji meč? Mi smo mišljenja da neće, jer je ovo Miši omiljeni turnir, a organizatori su uradili sve da bi mu poslednji turnir u karijeri protekao što je bolje moguće.

Zbog slabog ranka Južni nije upao direktno u glavni žreb, ali je dobio specijalnu pozivnicu. U prvom kolu ima protvnika po meri, Mirzu Bašiča koji se muči kao i on, ali Miša je dosta stariji i na zalasku karijere.

Apsolutno nam neverovatno zvuču da Južni ispadne ovde u prvom kolu. Bez obzira što je pri kraju što sa snagom što sa voljom za igru. Verujemo da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ovde dogura što dalje može.

Nema sumnje da je kvalitetniji teniser od Bašića, ali najveći problem bi možda trebalo da prestavlja fizička sprema. Jedna dobra činjnica u vezi toga je što se turnir igra u dvoranskim uslovima na betonu, pa će poeni biti brzi, i Južni se neće toliko umarati.

Druga stvar zbog koje bi igrali na Južnog je podatak da je u dosadašnjih 16 nastupa na ovom turniru samo jednom ispao u prvom kolu. To se dogodilo 2015. godine kada je u prvom kolu bio poražen od Tomija Robreda. Dakle, samo jednom u 16 nastupa poraz u prvom kolu, i ovo je jasna naznaka kako Miša igra na ovom turniru.

Kad smo se već dotakli poraza, treba spomenuti i pobede na ovom turniru, a njih ima poprilično. Južni je ovaj turnir osvojio 2004. godine i u još dva navrata igrao finala i polufinala.

Treći i poslednji razlog zbog kojeg mislimo da Južni ide dalje je forma Bašića koja je na nivou jednog rekreativca. Verovali, ili ne on je na poslednjih 15 mečeva zabeležio samo dve pobede nad Lorencijem na travi, i Kristijanom Harisonom u kvalifikacijama za masters u Torontu. On je u jako lošoj formi i mišljenja smo da on jedva čeka da se sezona završi i krene da gradi formi kako treba.

Neće ni njemu biti lako da igra protiv Jućnog u publike koja će biti na strani legendarnog Rusa.

Uz jako lošu formu protivnika i motiv da se na poslednjem turniru u karijeri pokaže u najboljem svetlu, mišljenja smo da vredi probati na Južnog, jer ovo ne bi trebalo da bude njegov poslednji meč.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.