subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li Lakersi imaju dobru osnovu za sledeću sezonu?

Kakav li su to posao uradili u organizaciji L.A. Lakersa kada su prošlog leta delili šakom i kapom ugovore?


Nakon prvih 20 utakmica odigranih u oktobru i novembru (10 pobeda i 10 poraza), činilo se da žuto-ljubičasti bez Kobe Bryanta posle 20 godina igranja, imaju solidnu mladu ekipu koja će se ako ništa drugo, barem boriti do poslednje 82 utakmice za poslednje mesto u Plejofu. Međutim, onda je krenuo mesec decembar i očajna serija u kojoj su izgubili 8 utakmica za redom i posle toga su samo na trenutke pokazivali koliko mogu, i to uglavnom zaslugama Lou Williamsa koji je ulazio sa klupe i postizao i po 20ak poena (kasnije trejdovan u Houston).

Na 17 utakmica do kraja regularnog dela sezone, 10. marta imaju omer od 20 pobeda i 45 poraza što ih stavlja na poziciju 15. Zapadne konferencije.  Momcima kojima su Lakersi prošlog leta dali najveće ugovore u ekipi, greju klupu i igraju loše.

Loul Deng koji ima najunosniji ugovor vredan 18 miliona dolara za ovu sezonu, ima najgoru poentersku i šutersku sezonu od kada je došao pre 12 godina u NBA ligu! Iskusni igrač iz Sudana beleži 7,6 poena uz 38% šuta (njegova ranija najslabija sezona u tom segmentu bila je rookie godina sa Bullsima kada je imao 11,7 poena), što je duplo manje od njegovog proseka u karijeri koji iznosi 15,0 poena i 45% šuta.

Mozgov i Deng – najplaćeniji igrači L.A. Lakersa ove sezone

Timefoy Mozgov je drugi najplaćeniji igrač ove sezone sa 16 miliona dolara. Rus je doveden iz ekipe Clevelanda u kojoj je prošle sezone bukvalno bio igrač rotacije, a Lakersi su mu dali unosan ugovor iz samo njima poznatih razloga. Mozgov ne igra loše, čak štaviše na proseku je poena i skokova i brojkama kakve beleži kroz NBA karijeru, ali ostaje pitanje zbog čega je dobio tolike pare ukoliko će biti čist prosek.

D’Angelo Russell – mlada nada LA Lakersa u duelu sa Kemba Walkerom

Da li će Magic Johnson nastaviti sa D’Angelo Russellom koji se definitivno izdvojio kao lider iako ima samo 21. godinu, i da li će 2. pik na Draftu – Brandon Ingram pružati partije kakve je imao na Duke-u, koliko Julius Randle može? Pred jednim od najpopularnijih klubova u NBA predstoji leto u kojem će se prelamati u kom smeru treba voditi ekipu. Mnogi se nadaju da će perspektivni igrač Lonzo Ball biti upravo njihov pik na Draftu 2017.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje