četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li se nastavlja tradicija efikasnih susreta?

Danas se od 19 časova u okviru Švedske Prve lige, sastaju ekipe Djurgarden i Sirius, a meč se igra u sklopu 1.kola šampionata.

Djurgarden je prošlu sezonu završio na 7. mestu, a nešto što je karakteristično za ovaj tim prošle sezone je to da su zabeležili samo jedan nerešen rezultat, uz 14 pobeda i 15 poraza. Na domaćem terenu imali su skor 8-1-6. Što se tiče odlazaka i dolazaka u ovom timu je bilo puno promena, tim je napustio najbolji strelac ekipe Olunga (27/12), Berntsen (27/2 sredina), Faltsetas (26/1), Ranegi (25/6 napad), kao i još 7-8 igrača sa manje bitnim ulogama u timu. Od pojačanja najzvučnija imena su Kim Kalstrom bivši igrač Arsenala i Liona, Olsson bivši štoper WBA, kao i nekoliko tamnoputih fudbalera Haruna Garba (6/5 napada iz ekipe Hamrun). Tokom priprema Djurgarden je igrao promenljivao, ali je pred samo prvenstvo vezao tri pobede.

Sirius je novi provligaš, koji je do elite došao, završivši na prvom mestu, i bili su najefikasnija ekipa druge lige sa 54 postignuta gola. Tokom priprema ova ekipa pokazala je da može da se nosi sa ,,jačim“ od sebe, pobedili su ekipe Geflea, Sundsvala, Orebra, dok je najveći podvig nerešen rezultat 2:2 na gostovanju Goteburgu u kupu. Tim koji se plasirao u prvu ligu ostao je na okupu, a pojačan je i sa sedmoricom uglavnom mladih i neafirmisanih igrača.

Ovi timovi su se međusobno sastajali nekoliko puta, a poslednja tri duela bila su u kupu i prijateljskom meču, svaku put smo videli pogodke u obe mreže i najmanje tri gola na meču, a interesantno je da je svaki put slavila ekipa Siriusa iako je uvek bila u nižim rangovima od Djurgardena.

02.03.14 CUP Sirius Djurgarden 2 : 1
28.01.12 CF Djurgarden Sirius 1 : 2
17.05.08 CUP Sirius Djurgarden 4 : 2

Prvo kolo je uvek teško za prognozu, ekipe se tek upoznaju i ne zna se kako će reagovati u zvaničnom meču, tip GG koji je tradicija na mečevima ovih rivala plaća se kvotom 1,75 , a istom kvotom plaća se i pobeda domaćina koji je po nama favorit na ovom meču.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje