Advertisement
MaxBet

Od 19:00 Dalas Kaubojsi će na svom AT&T stadionu u Arlingtonu dočekati Detroit Lajonse. Ovo je za nas meč koji se mora ispratiri, jer se očekuje jedan čvrst i fizički jak meč. Posle tri kola obe ekipe su na skoru 1:2, i ovaj meč bi mogao biti prekretnica za neku od ove dve ekipe.


                                                     Dalas Kaubojsi:

Od Dalasa kao sveameričke ekipe se mnogo više očekivalo. Dak Preskot više nije novajlija kao i Ezikjel Eliot, a ono što su do sada pokazali je veoma malo. Posebno je uočljiva slabašna igra kroz pas koju Dalas gotovo i da ne praktikuje. U ova tri meča su prosečno imali 145 jardi kroz pas što je veoma malo. Džesi Viten je otišao u penziju, kontroverzni Dez Brajant je dobio otakz i to se sve odrazilo na ekipu. Sve se svodi na trčanje Eliota koji jeste elitni trkač, ali ekipe su sada spremne na to, i Eliot nema neku veliku produktivnost.

U ova tri kola Eliot je zbirno istrčao 274 jardi uz 2 TD i 2 fambla. Na njega je otišlo 48 akcija, a na hvatačke opcije 88 akcija. Ako se uzme u obzir da Preskot u hvatačkom korpusu ima tri hvatača onda se ovih 88 akcija nikako ne može porediti sa ovih 48 koliko je otišlo samo na Eliota kao jednog igrača.

Napad Dalasa je pročitan, napad Dalasa je jednodimenzionalan i kada god naiđu na neku jaču odbranu tu nastaju problemi.

Povrede i izostanci:

DT: Malik Kolins – povreda kolena, sigurno neće igrati
LB: Šon Li – sigurno neće igrati
WR: Kol Bizli- povreda zgloba, limitian na treningu, verovatno igra
NT: Etuan Vuds – povreda prepone, limitiran na treningu, verovatno igra
DE: Daton Džons – siguno ne igra
C: Trevis Fridrik – prehlada, sigurno neće igrati
RB: Trej Vilijams – upitan za ovaj meč
G: Parker Ehinger – povreda kolena, sigurno ne igra
WR: Noa Braun – sigurno ne igra
DB: Markeston Haf – sigurno ne igra
G: Dastin Stenton – sigurno ne igra
DB: Džamil Šauers – povreda ligamenta, sigurno ne igra
WR: Ced Vilson – povreda ramana, sigurno ne igra
G: Markus Martin – sigurno ne igra


                                                      Detroit Lajonsi:

Detroit Lajonsi na čelu sa Metom Patrišom su odigrali neverovatan meč protiv uvek favorizovanih Nju Ingland Petriotsa. Bila je to doktorska disertacija Meta Patriše koji je u svakom segmentu igre nadmudrio svog učitelja Bila Beličeka.

Detroit je išao na trčanje, napadi su trajali dugo, a Brejdi se hladio i nije bio svoj. Lageret Blant, a posebno Kerion Džonson su fenomenalno koristili rupe u odbrani Patriota i to je na kraju donelo pobedu. Nekoliko sezona unazad Detroit je bio među najgorim ekipama kada je igra trčanjem u pitanju, i jasno je da je to glavni zadatak da Meta Patriše. Dakle, potrebno je naći neku ravnotežu između trčanja i pas igre, a dolaskom Blanta Lajonsi su to dobili.

Kada je odbrana u pitanju još ima tu da se radi, ali mora se istaći da su Detroit Lajonsi prvoplasirani kada je odbrana pas igre u pitanju. Trčanje i dalje kaska, ali kada imate Patrišu za trenera koga nazivaju defanzivnim guruom nema sumnje da će se i to kroz vreme popraviti.

U prva dva kola kružile su priče da su neki stariji igrači protiv Patriše, da je atmosfera u svlačionici loša, ali pobeda nad Nju Inglandom mora da vam podigne samopouzdanje i pre svega vrati veru u sistem koji ima Patriša. Ne zaboravite da je on dugo radio sa Beličekom koji je najbolji trener u ligi, i uz njega je mnogo naučio.

Jedno je sigurno, mečevi Lajonsa nikada neće biti dosadni i zato njihove mečeve treba gledati.

Povrede i izostanci:

DE: Ezekjel Ansa – povreda ramena, sigurno neće igrati
TE: Majkl Roberts – povreda kolena, sigurno neće igrati
LB: Džarej Dejvis – povreda kolena, upitan za ovaj meč
WR: Golden Tejt – povreda kuka, upitan za ovaj meč
WR: Endi Džons – sigurno neće igrati
DB: Stefan Meklur – upitan za ovaj meč
TE: Brendon Barns – upitan za ovaj meč
RB: Nik Bouder – povreda ligamenta kolena, sigurno neće igrati
LB: Stiven Longa – povreda kolena, sigurno neće igrati


Tok meča i predlog za klađenje:

Mi ovda očekujemo veliku borbu i mali broj poena, a evo i zbog čega:

1) Napad Dalasa je kao što smo rekli jednodimenzionalan. Dak Preskot prosto nema hrabrosti da baci loptu, a ruku na srce nema ni kome. Met Patriša zna da će se ići na Eliota, a majstor odbrane kakav je on će sigurno naći način da ukroti sjajnog trkača Dalasa.

2) Odbrana Dalasa je vrlo moćna ove sezone. Dalas u proseku prima 17,6 poena, kroz pas prosečno puštaju 182,6 jarde, a kroz trčanje svega 98 jardi po čemu su u samom vrhu cele lige.

3) Balans između pas igre i trčanja kome teže u redovima Detroita nam govori da će i Detroitovi napadi biti dugi. Kada imate Blanta i Džonsona koji su sjajni trkači nema sumnje da ih morate koristiti. QB Detrota Metju Steford ne baca kao ranije, ne zato što se plaši već iz razloga što se sada mnogo više ide na trčanje.

S obzirom da će i jedni i drugi mahom ići na trčanje verujemo da će na taj način da se utroši mnogo vremena. Napadi će biti dugi, a pitanje je da li će doći do poentiranja.

Važnost meča takođe treba uzeti u obzir, a mi kada sve saberemo i oduzmemo očekujemo jedan nezvestan meč na mali broj poena.

Predlog: Manje od 43,5 poena 1,85

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.