Advertisement
MaxBet

Najvoljenija franšiza u celoj Americi, ekipa Dalas Kaubojsa će večeras na svom stadionu dočekati Drua Brisa i njegove Nju Orelans Sejntse. Biće ovo jako dobar meč, jer je Dalas konačno proigrao i sa vrlo moćnom odbranom će pokušati da uspore Nju Orelans Sejntse koji izgledaju neverovatno moćno. Posle 11 odigranih kola Dalas je na skoru 6 pobeda i 5 poraza i njima je svaki naredni meč od vitalne važnosti, jer u njihovoj diviziji Vašington ima isti skor, a Filadelfija ima jednu pobedu manje. Dakle, stanje je otvoreno za sve ekipe i tu će se gledati ne samo svaka pobeda nego svaki poen. Sa druge strane Nju Orleans je miran što se plej ofa tiče, ali u borbi su za prvo mesto u konferenciji koje donosi slobodno prvo kolo u plej ofu, i prednost domaćeg terena do samog finala.


                                                      Dalas Kaubojsi:

Bez obzira što Dalas pobeđuje u poslednje vreme ovaj tim ima mnogo mana, a te mane su uglavnom usmerene ka napadu koji je veoma slabašan. Dalas pobeđuje zbog svoje sjajne odbrane koja radi veoma dobar posao. Oni vrše enormno veliki pritisak na protivničkog QB koji često greši, a sve to dovodi do presečenih pasova, ili famblova. Dak Preskot možda ima dobru ruku, ali nema kome da baca i zato se ide na Ezikjela Eliota koji spada u top 3 trkača u celoj ligi. Ako se pogleda statistika napada Dalasa, može se videti da je Eliot nosio čak 217 puta loptu, a broj akcija za hvatače tokom cele sezone je bio 337. Iz ovog podatka možete videti koliko Dalas zavisi od Eliota, ali kada imate samo njega jasno je da protivnička odbrana zna na koga treba obratiti najviše pažnju.

S obzirom da su u igri za plej of, Dalas je doveo Amarija Kupera iz Ouklenda kao vrsnog hvatača. Kuper je u ovih par utakmica koliko je do sada odigrao uspeo napad Dalasa da učini raznovrsnijim, i da rastereti Eliota koji je uvek dobro čuvan.

No, i pored toga napad Dalasa postiže u proseku 21 poen što je malo za najviše domete, a pogotovu malo kada igrate protiv timova koji bez ikakvih problema postižu 30+ poena.

Dakle, odbrana Dalasa će danas biti na velikom ispitu, a Dak Preskot danas mora da se isprsi i počne da baca loptu, jer u suprotnom oni nemaju nikavih šansi.

Povrede i izostanci:

WR: Tajvon Ostin – povreda prepone, neće igrati
DT: Dejvid Irving – povreda zgloba, neće igrati
DT: Malek Kolins – povreda kolena, neće igrati
TE: Geof Svejm – povreda ručnog zgloba, neće igrati
LB: Šon Li – povreda zadnje lože, neće igrati
G: Zek Martin – povreda kolena, upitan za ovaj meč
T: Tajron Smit – povreda vrata, upitan za ovaj meč
DB: C.J. Gudvin – neće igrati
WR: Terens Vilijams – povreda stopala, neće igrati
DE: Datone Džons – povreda zadnje lože, neće igrati
G: Parker Ehinger – povreda kolena, neće igrati
G: Dastin Stenton – neće igrati
DB: Džamejl Šauers – povreda ligamenata kolena, neće igrati
WR: Čed Vilson – povreda ramena, neće igrati


                                                   Nju Orelans Sejntsi:

Kaznena ekspedicija iz Nju Orelansa se poigrava sa ostatkom lige. Nakon što su pobedili Los Anđeles Remse i Filadelfiju Iglse, na red je došao divizijski rival Atlanta Falkonsi. Nju Orleans je slavio sa 31:17, i to je bio još jedan meč u nizu u kojem je Nju Orelans uspeo da postigne 30+ poena.

Dru Bris je bio fenomenalan sa 15/22 kompletranih pasova uz 4 pasa za TD i jedan presečen pas. Verovali, ili ne Brisu je to bio tek drugi presečen pas po čemu je ubedljivo najbolji u ligi.

Napadački trio Alvin Kamara, Mark Ingram i Majkl Tomas su imali fantastično veče, a zastrašujuće je da su neki sekundarni igrači u napadu postizali TD, što samo govori koliko je napad Nju Orelansa raznolik i moćan.

Pored napada koji je fantastičan treba istaći i odbranu Nju Orelansa koja je izforsirala pet famblova i jedan presečen pas. Napad Atlante koji je jedan od jačih u ligi je limitiran na svega 17 poena što je neverovatna brojka. Mnogo se priča o Druu Brisu i napadu, ali odbrana takođe ima velike zasluge za ovako dobre rezultate Nju Orelansa. Nju Orleans je na prethodne tri utakmice primio manje od 20 poena što je za svaku pohvalu.

Povrede i izostanci:

T: Teron Armsted – neće igrati
WR: Dez Brajant – povreda Ahilove tetive, neće igrati
WR: Kameron Meredit – povreda kolena, neće igrati
DT: Džej Bromli – povreda ruke, neće igrati
WR: Ted Gin – povreda kolena, neće igrati
DB: Patrik Robinson – povreda zgloba, neće igrati
DB: Šejn Viren – upitan za ovaj meč
RB: Danijel Lasko – povreda vrata, neće igrati
TE: Majkl Humanuvanui – povreda vrata, neće igrati
WR: Travin Dural – povreda ruke, neće igrati


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Mi zaista ne vidimo na koji način Dalas večeras može da pobedi. Jedini način na koji bi Dalas eventualno mogao da pomrsi račune Nju Orelansu jeste da Dak Preskot što duže drži svoj napad na terenu. Da bi to ostvarili oni moraju ići na trčanje, ali njihov problem je što je Nju Orleans u samom vrhu lige kada je odbrana trčanja u pitanju. Nju Orleans protivnicima dopušta svega 73,2 jarde trčanjem po utakmici i po tom parametru su prvi u ligi. Nismo sigurni koliko će se Eliot večeras naigrati, a svi znamo da je on prva i jedina opcija kada je trčanje u pitanju. Šon Pejton to zna i verujemo da će ići da njega zatvori što je više moguće, a kroz vazduh šta se uradi.

Opšte je poznato da Preskot nema kome da baci, a Amari Kuper koliko god da je dobar ne može sam da pobedi Nju Orelans.

Drugi način na koji bi Dalas mogao da pobedi Nju Orelans je da njihov napad bude približno produktivan kao napad Nju Orelansa, ali to je gotovo nemoguće. Ono što radi Dru Bris sa svojim napadom je za same udžbenike NFL-a, i Dalas nema ni pola potencijala koji ima Nju Orelans. Dalas je samo jednom odigrao utakmicu na kojoj je postigao 30+ poena i jasno je da oni ne mogu da se nose sa napadom Nju Orleansa.

Dakle, apsolvirali smo da Dalas teško može do pobede. Dvoumili smo se između hendikepa na Nju Orelans, ili over poena na njih.
Odlučili smo se za prvu opciju, jer smatramo da odbrana Dalasa može kolko tolko da uspori napad Nju Orelansa. Nju Orelans će postići 25+ poena to je neminovno, ali pitanje koliko će Dalas postići sa svojim impotentnim napadom protiv odbrane Nju Orelansa koja je vrlo dobra.

Dakle, računamo na poene Nju Orelansa, ali i na njihovu dobru odbranu koja sigurno može da zadrži jalov napad Dalasa.

Predlog: Pobeda Nju Orelansa sa 8 i više poena 1,85 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.