četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dalas Kaubojsi – Njujork Džajantsi – Najava meča

Istočna divizija NFC konferencije je najjadnija divizija u celoj ligi, ali i pored toga vredi se kladiti na nju. Meč koji je nama zapao za oko odigraće rivali u toj diviziji, a to su Dalas Kaubojsi i Njujork Džajantsi.

Kladionice maksimalno favorizuju Dalas sa skvotom 1,15 i hendikepom od 7,5 poena. Apsolutno pravilno postavljene kvote i mi se slažemo sa postavkom istih.

Sveamerička ekipa Dalas Kaubojsa je krenula veoma loše u novu sezonu. Dalas je trenutno na skoru 1:3, a da nije bilo one gluposti specijalnog tima Atlante to je moglo bez problema da bude 0:4. Ni dolazak Majka Mekartija očigledno nije promenio stvari, jer i dalje tamo radi ko šta želi. Napad koji predvodi Dak Preskot radi fenomenalan posao. Ovaj kvoterbek je po svim parametrima prvi u celoj ligi, a napad bez problema postiže poene. Ipak, odbrana je ta koja ima veliki problem uprkos činjenici da se ona sastoji od najboljih igrača u ligi. Veliki je disbalans između napada i odbrane i tu leži glavni problem. Kada na sve to dodate enorman pritisak koji se konsantno nadvija nad ovim timomo, onda dobijamo Dalas koji postiže bez problema 30+ poena, ali gubi utakmice.

No, na sreću Dalasa njihov današnji rival se nalazi u još većim problemima. Njujork Džajantsi iz godine u godinu ulažu, dovode igrače, menjaju trenera, ali uvek završe na dnu. To će najverovatnije biti slučaj i ove sezone, jer su Džajantsi posle četiri kola zabeležili isto toliko poraza. Pitsburg Stilersi, San Francisko 49ersi, Čikago Bersi i Los Anđeles Remsi su ekipe koje su nanele poraz Džajantsima.

Ni dolazak novog trenera nije ništa promenio unutar tima. Džo Džadž možda jeste radio sa Bilom Beličekom, ali jedno je biti koordinator, a drugo glavni trener. Izgleda da je ta funkcija u ovom trenutku preveliki zalogaj za ovog trenera.

Napad je slab, odbrana solidna, ali sve je to malo da bi se napravio rezultat koji navijači Džajantsa željno iščekuju.

Tok utakmice i predlog za klađenje:

Ono na šta mi idemo jeste prejak napad Dalasa i očajan napad Džajantsa. Mišljenja smo da napad Džajantsa nikako ne može da nadigra napad Dalasa, jer je baš očajan. Evo šta kaže statistika:

– Dalas je prvi napad lige u totalu, koji u proseku postiže 31,5 poena (treći u ligi).
– Dalas je prvi napad lige po pas igri koji u proseku osvaja 400 jardi po utakmici.
– Dalas je 23. napad lige po trčanju koji u proseku osvaja 101 jard trčanjem.

– Džajantsi su 32. napad lige koji u proseku postiže 11,8 poena.
– Džajantsi su 29. napad lige po pas igri koji prosečno osvaja 201,5 jardi po utakmici.
– Džajantsi su 31. napad po trčanju koji u proseku osvaja 76,5 jardi po utakmici.

Sa ovim brojkama Džajantsi nemaju šta da traže protiv iole ozbiljne ekipe. Njihov kvoterbek Danijel Džons je mašina za prodaju lopti, jer u svakoj utakmici proda barem jednu loptu u ključnim trenucima. Prosto, Džajantsi nemaju dovoljno dobar napad koji može da parira napadu Dalasa i to će biti ključ meča.

Sa druge strane terena očekujemo jedan odgovor odbrane Dalasa koja se propistno izbrukala prethodne nedelje protiv Klivlend Braunsa. Osim što su dozvolili 40+ poena, odbrana Dalasa je poobarala mnoge negativne rekorde i nakon te utakmice može da odigra samo bolje. Napad Džajantsa je dovoljno jalov da ta odbrana može odigrati pristojnu odbranu.

Sve je nas trani Dalasa tu nema spora. Očekuje se da razvale tim Džajatnsa. To je tim koji nema mnogo poštovanja za svoje protivnike, te verujemo da će svim silama želeti da postignu što je više moguće poena. Na taj način oni skrivaju svoje probleme koji su više nego očigledni, ali Džajantsi to ne mogu da ekslopatišu.

Predlog za klađenje: Pobeda Dalasa sa 8 i više poena razlike.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje