Advertisement
MaxBet

Drugi meč dana za Dan zahvalnosti u okviru NFL lige odigraće divizioni rivali Dalas Kaubojsi i Vašington Redskinsi. Dakle, kauboji protiv indijanaca  samo nadimci ovih timova govori o kakvom rivalstvu se radi.

Ova dva tima se nalaze u istočnoj diviziji AFC-a i to je divizija koja je najneizvesnija ako nas pitate. Trenutno je Vašington prvi sa pobedom više u odnosu na Dalas, a aktuelni šampioni Filadelfija Iglsi su treći i kaskaju dve pobede za Vašingtonom. Dakle, potpuna ludnica nas čeka do samog kraja i zaista se ne zna ko će biti prvi na kraju regularnog dela.


                                                       Dalas Kaubojsi:

 

Najvoljenija franšiza u Americi Dalas Kaubojsi nisu krenuli dobro u sezonu. Bilo je mnogo problema pre svega u ofanzivnom delu. Dak Preskot nije imao kome da baci loptu. Najbolji hvatač u prethodnih nekoliko godina Dez Brajant je dobio otkaz, a TE Džesi Viten je otišao u penziju. To je ostavilo velike rupe u hvatačkom korpusu, pa je Dalas bio primoran da se okrene trčanju. Za Ezikjelom Eliotom kao jednim od najboljih trkača u ligi nije bilo problema. Njega je vrlo teško zaustaviti, ali kada ga zaustavite barem malo, onda dolazi do problema sa napadom tj sa efikasnošću. Na njihovu sreću ostale ekipe u diviziji ne blistaju pa je Dalas i dalje u igri. Filadelfija je osakaćena povredama i nije ni sena ekipa iz prethodne sezone, dok Njujork Džajantsi kaskaju kao i uvek, mada i oni u nekim ludim kalkulacijama imaju šansi.

S obzirom da se stvari odvijaju na vodenicu Dalasa i da Dalas sada ima sve u svojim rukama, uprava franšize je rešila da dovede jednog hvatača. Dalas se odlučio za Amarija Kupera koji je došao iz Ouklenda gde je bio glavna hvatačka opcija. Njegovim dolaskom Preskot je počeo da baca, napad Dalasa je postao malo raznovrsniji, a Eliot je rasterećen što je veoma bitno.

Što se odbrane Dalasa tiče, ona radi fenomenalan posao i ona je jedan od razloga zašto Dalas  ima velike šanse za plej of.

Povrede i izostanci:

WR: Tavon Ostin – povreda prepone, neće igrati
C: Adam Redmond – potres mozga, neće igrati
DT: Dejvid Irving – povreda zgloba , neće igrati
TE: Geof Svaim – povreda lista, neće igrati
LB: Šon Li – povreda zadnje lože, neće igrati
T: Tajron Smit – povreda vrata, upitan za ovaj meč
DT: Malik Kolins – povreda kolena, upitan za ovaj meč
DE: Tako Čarlotn – povreda ramena, upitan za ovaj meč
DB: C.J. Gudvin – neće igrati
WR: Terens Vilijams – povreda stopala, neće igrati
DE: Daton Džons – povreda zadnje lože, neće igrati
RB: Trej Vilijams – neće igrati
G: Parker Ehinger – neće igrati
G: Dastin Stenton – neće igrati
DB: Džamal Šauers – povreda kolena, neće igrati
WR: Čed Vilson – povreda ramena, neće igrati


                                                   Vašington Redskinsi:

Vašington je ove sezone ostao bez Kirka Kazinsa koji je otišao u Minesotu, a doveli su Aleksa Smita iz Kanzasa. Ako nas pitate to je bio više nego dobar potez, jer sa Kazinsom nisu imali napretka, a Smit je dovoljno dobar da vodi ovaj tim u najmanju ruku isto kao i sam Kazins.

Ipak, Smit je doživeo tešku povredu prethodnog vikenda u meču protiv Hjustona. Došlo je do preloma noge i on je završio sezonu. Njegov učinak do sada je bio 205/325 kompletiranih pasova, 2180 prebačenih jardi uz 10 pasova za TD i 5 presečenih pasova. Smit je jedan konzervativan QB koji ide na sigurne pasove i akcije. Retko kad će te od njega videti neki pas za veliku jardažu. Jednostavno takav je tip igrača koji vam daje pre svega određenu sigurnost, a za nešto više u timu mora da ima baš neku mega zvezdu sa kojom bi mogao da ostvari konekciju. Bez njega Vašington neće izgubiti baš mnogo, jer napad Vašingtona nije bio među jačima u ligi. Problem je koliko rezervni QB može da doprinese u ovom trenutku.

Rezervni QB Vašingtona je Kolt Mekoj. On je igrao u nastavku meča protiv Hjustona i bio više nego solidan. Za veoma kratko vreme je uspeo da stigne do TD i da svoj tim odvede do šuta za pobedu koji su oni na žalost promašili.

Odbrana je ta koja mora da istupi danas, i da ulije sigurnost svojm QB koji će biti veoma nervozan u to nema sumnje. Odbrana Vašingtona je više nego solidna, a protiv uvek sumnjivog napada Dalas će sigurno odraditi dobar posao.

Povrede i izostanci:

RB: Kris Tomson – povreda rebara, neće igrati
WR: Džejmison Krauder – povreda zgloba, upitan za ovaj meč
T: Trent Vilijams – upitan za ovaj meč
C: Toni Bergstrom – povreda kolena, upitan za ovaj meč
CB: Kvinton Dubar – upitan za ovaj meč
QB: Alek Smit – prelom noge, neće igrati
T: Geron Kristijan – povreda kolena, neće igrati
G: Šon Lauvao – povreda kolena, neće igrati
WR: Pol Ričardson – povreda ramena, neće igrati
G: Brendon Šerif – neće igrati
DB: Troj Apke – povreda zadnje lože, neće igrati
RB: Rob Keli – neće igrati
WR: Kem Sims – povreda zgloba, neće igrati
G: Tajler Katalina – povreda ramena, neće igrati
WR: Robert Dejvis – povreda kolena, neće igrati
TE: Manaseh Garnser – povreda ligamenata kolena, neće igrati


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Kladionice su naravno postavile Dalas za favorita, jer je Aleks Smit završio sezonu. Ipak, mi se ne bismo tako olako zalatali na pobedu Dalasa, jer je njihov napad uvek pod znakom pitanja. Preskot ove sezone nema neki kontinuitet i pitanje je kakvog će raspoloženja biti.

Sa druge strane bez obzira što nema Smita, rezervni QB Kolt Mekoj je pokazao u finišu meča protiv Hjustona da može da pruži solidnu partiju. Verujemo da će biti veoma motivisan da se pokaže u pravom svetlu i da će odigrati dobar meč. Odbrana Vašingtona je takođe jedan od razloga zašto ne bismo igrali tako olako na Dalas. Vašington dozvoljava svega 19 poena po utakmici, a šesti su kada je odbrana trčanja u pitanju. Namerno smo spomenuli trčanje, jer je Eliot glavni igrač u Dalasu i ako njega odbrane kako treba Vašington ima šanse i za pobedu.

Bilo kako bilo, mi vam preporučujemo da izbegnete ovaj meč, a ako baš želite da se kladite preporučujemo kontra hendikep na Vašington.

Predlog za klađenje: Hendikep 2 +7,5 1,85 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.