Advertisement
Danas od 14 časova u Finskoj startuje šampionat Evrope za igrače rođene do 19 godine, na kojem će se takmičiti osam selekcija podeljenih u dve grupe, gde će prve dve selekcije proći u polufinale i kasnije odlučiti o novom evropskom prvaku za ovaj uzrast.

Na turiniru učstvuju domaćin Finska, potom Norveška, Portugal, Engleska, Francuska, Italija, Ukrajna, Turska. Titulu sa prošlog šampionata iz 2017-te godine brani Engleska.

U grupi A igraće Norveška, Portugal, Finska i Italija.

U grupi B igraće Turska, Ukrajna, Engleska i Francuska.

Mečevi će se igrati na dva stadiona, OmSp stadion u Seinajoki (6.000 mesta), Hietalahti stadion u Vaasi (6.000 mesta). Top 5 timova sa ovog prvenstva igraće na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina sledeće godine u Poljskoj.

Danas na programu dva meča, od 14 časova sastaju se selekcije Norveške i Portugala, dok se od 19 časova sastaju Finska i Italija.  Po tradiciji Porugalci na prvenstvima do 19 godina uvek lako dolaze do pobede nad Novrežanima, dok je Italija favorit u meču sa domaćinom, koji ima puno igrača van svoje lige, dok svi Italijani dolaze iz domaćih klubova.

PREDLOG za KLAĐENJE:

Norveška – Portugal 2 (kvota 1,75)

Finska – Italija  G1-2 gola (1,80)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here