subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Danil Medvedev – Dominik Tim – Najava finala u Londonu

U okviru velikog finala završnog Mastersa u Londonu snage će odmeriti Danil Medvedev i Dominik Tim. Ako gledamo sve što su ova dvojica prikazali u dosadašnjem delu turnir, njihov plasman u finale je više nego zaslužen. Kladionice su blagu prednost dale Medvedevu, a margina na gemove iznosi 22,5.

Danil Medvedev nastavlja svoju seriju pobeda. Nakon osvajanja mastersa u Parizu, mladi Rus je i u Lodnonu vezao četiri pobede. Juče je pokazao šta znači kada je čovek pun samopouzdanja i kada veruje u sebe. Medvedev je bio maltene u bezizlaznoj siutaciji, jer je Nadal imao 5:4 i servis za pobedu. Rus je odgovorio na najbolji mogući način, brejkom bez izgubljenog poena i tu je sve počelo da se menja. Nakon toga Nadal je bio vidno nervozan, počeo je da srlja sa izlascima na mrežu, a pojavio se i umor. No, svi krediti idu na ruku Medvedevu i njemu kapa dole.

Šta tek reći za Dominika Tima i njegove avanture kada igra protiv najboljih na svetu? Nadala je dobio posle dva tesna taj brejk, a o jučerašnjem protiv Novaka Đokovića će se prepričavati u narednih nekoliko nedelja. Austrijanac je od dobijenog meča umalo napravio veresiju, ali je isto tako od gotovog dobio sve. Kada igrač poput Novaka Đokovića koji je ove sezone izgubio samo jedan taj brejk, ispusti vođstvo od 4-0 u taj brejku, onda je to jasan pokazatelj koliko je protivnik zreo igrač. Nije Tim pokleknuo nijednog momenta nakon propuštenih meč lopti u drugom setu. Austrijanac je nastavio u istom ritmu, udarajući iz sve snage i to mu se na kraju isplatilo. Osvajanje Indijan Velsa i US Opena svakako nisu slučajnost i na Tima treba obratiti pražnju u narednom periodu.

Nema sumnje da će i ovaj meč biti spekatkularan kao jučerašnja polufinala. Danil Medvedev je imao sjajan trening u vidu meča protiv Nadala, jer Tim gaji sličan stil igre. Austrijanac udara loptice veoma snažno, sa mnogo spina, ali postoji velika razlika. Tim je mnogo agresivniji igrač od Nadala u ovim uslovima i to bi možda moglo da napravi prevagu. Tim je pokazao protiv Đokovića i Nadala da kada mu se da da diktira tempo onda ume da bude veoma nezgodan i uglavnom mu je prolazilo sve što je zamislio.

Još jedna jako bitna stvar jeste bekend slajs. Nadal je imao sjajan taktički pristup koristeći bekend slajs. Tim slajsom je umrtvio lopticu i nije dao Medvedevu da bekendom diktira tempo. Sigurni smo da će i Tim to uraditi, jer igra bekend sa jednom rukom.

Meč je bez ikakve sumnje izjednačen u svakom pogledu. Obojica su u sjajnojo formi, obojica su puni samopouzdanja i sve će učiniti ne bili došli do ove velike titule.

Predlog za klađenje: Više od 22,5 gemova

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje