četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Danil Medvedev – Rafael Nadal – Najava polufinala u Londonu

Nastavljamo sa sjajnim programom u Londonu. Drugo polufinale u singl konkurenciji donosi fanstastičan meč u kom će snage odmeriti Danil Medvedev i Rafael Nadal. Kladionice su malo odstpuile od svog princima i postavile Medvedeva za favorita iako je Nadal bolje rangiran na ATP listi. No, to je donekle i razumljivo, jer je Medvedev u naletu i igra savršen tenis u poslednje vreme.

Medvedev u ovaj meč ulazi sa serijom od osam pobeda. Jedini je ostvario sve tri maskimalne pobede u grupnoj fazi i svaka mu čast na tome. Bez većih problema je pobedio Zvereva, Đokovića i kasnije Švarcmana. Zaista, u ovom trenutku sve funkcioniše u njegovoj igri. Prošle sezone je takođe bio u fantastičnoj formi, ali je u London došao vidno istrošen nakon svih onih titula. Sada je glava na mestu, igra je na mestu i Medvedev sa ovom igro sigurno puca na titulu.

Što se Nadala tiče igra sjajan turnir. Mnogi potcenjuju njegove igre u dvoranskim uslovima. Očigledno je da mnogi upoređuju njegove igre na šljaci sa ovim u dvoranskim uslovima, pa možda očekuju da pobeđuje ubedljivo kao na šljaci. To svakako ne može biti slučaj, jer u dvorani servis radi veliki posao, a i podlga je mnogo brza. Nadal je dobio Rubljova i Cicipasa, a poražen je od Tima. Taj poraz od Tima je bio bukvalno na jednu loptu i tu mu se ne može ništa zameriti. Tim je bio hrabar, pogađao je u teškim trenucima i to je bila prevaga. No, celokupan utisak igre Nadala je više nego solidan. Španac servira jako dobro, nešto je agresiviniji pa ide često i na mrežu, a jedina mana je ritern koji ne radi kako bi on očekivao.

Ishod ovog meča je teško predvideti zaista. Medvedev je igrač koji možda u najboljoj formi na celom turniru, ali opet pita se nešto i Nadal. Ne verujemo da će Medvedev odstupati od njegove igre koja u poslednje vreme donosi rezultat. Dakle, on će se zabiti metar do dva iza osnovne linije i pokušavati da izludi protivnika. Protiv Đokovića je to uspelo, a videćemo da li će i protiv Nadala. Ovako u teoriji, prepustiti Nadalu prednost u poenu i nije najpametnija stvar bez obzira što se igra u dvorani

Nadal ume da diktira tempo, posebno forhendom pa Medvedev treba da bude oprezan. Druga stvar koja je takođe bitna jeste servis. Nadal je u ova tri meča ispusio samo tri puta svoj servis, a procenat osvojenih poena posle prvog servisa je 76% (103/134). Ne može se lako napraviti brejk protiv njega tako da Medvedeva čeka težak posao.

Takođe, treba istaći i psihološki aspekt ovog meča. Medvedev ima 0-3 protiv Nadala, a posebno je bio bolan meč sa ovog turnira prošle godine kada je Medvedev imao 5-2 u trećem setu, ali je izgubio na kraju meč. Pre toga je ponovo bio poražen na US Openu posle pet odigranih setova. Psihologija je veoma bitna u svetu tenisa i svakako je treba uzeti u obzir.

Meč je izjednačen do samiih sitnica, a ovde treba uzeti kontra hendikep gemove na Nadala, jer je realno potcenjen i svakako zna kako protiv Medvedeva.

Predlog za klađenje: Nadal ne gubi sa dva i više gemova razlike.

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje