petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

De Minaur „gazi“, Del Potro i Ferer sigurni

 

Kompletirani su četvrtfinalni mečevi u Sidneju i Ouklendu.

Sidnej:

Branilac titule u Sidneju Žil Miler poražen je od Benoe Pera sa 2-0, po setovima 6:4 6:4.
Mlada nada Australije Aleks De Minaur nastavlja da impresionira tenisku javnost. Danas je „pao“ iskusni Felisijano Lopez, a De Minaur je slavio sa 2-0, po setovima 6:4 6:4.
Posebno oduševljava njegova taktička zrelost i prilagođavanje protivnikovoj igri. Dobio je tri moćna servera za nekih 10 dana, Raonića, Dzonsona i sada Felisijana Lopeza, a da ume da igra i sa „linijašima“ dokaz je pobeda nad Fernandom Verdaskom.

On će u polufinalu igrati protiv Benoe Pera, i to je meč u koji on ulazi kao ravnopravan rival posebno sa ovako dobrom formom.

U drugom polufinalu sastaće se Danil Medvedev koji je bio bolji od Paola Lorencija, i Fabio Fonjini koji je slavio protiv Adriana Manarina.

Ouklend:

U Ouklendu favoriti pobeđuju po planu. Huan Martin Del Potro bio je bolji od Karena Kačanova sa 2-0, po setovima 7:6 (7:4) 6:3.
Delpo je baš dobro izgledao na terenu i meč je dobio sa pola gasa. Presudilo Delpovo iskustvo, jer je znao tačno kada da pritisne Kačanova koji nikada nije bio poznat kao igrač koji može da preokrene meč. Po rezultatu mnogi će reći da je meč bio tesan, ali ovo je bilo Delpovo majstorstvo.

Njegov protivnik u polufinalu David Ferer preslišao je mladog Čunga sa 6:3 6:2, i tako pokazao da mlade nade moraju još mnogo da rade ne bi li se suprotstavili staroj gardi.

Drugi polufinalni par čine Roberto Bautista Agut koji je pobedio Jiržija Veselog, i Robin Hase koji je bio bolji od Pitera Govojčuka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje