petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Debakl srpskih teniserki u Madridu

Masters u Madridu koji startuje u ponedeljak u glavnom žrebu neće imati nijednu srpsku teniserku. Prvog kvalifikacionog dana igrale su tri Srpkinje i nijedna nije uspela da se plasira u drugo kolo kvalifikacija.

Prva je na terenu bila Aleksandra Krunić koja je poražena od Čehinje Kristine Pliškove, rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:4. Bio je ovo još jedan u nizu loših mečeva Krunićeve pre svega na servisu. Srpskinja je osvojila svega četiri svoja servis gema, i sa tako slabašnom igrom nije mogla više. Konstantno je bila pod pritiskom koji nije mogla da istrpi, te je poraz potpuno zaslužen.

Druga predstavnica Srbije je bila mlada Ivana Jorović. Ona je posle velike borbe poražena od Srpkinje Kristine Mladenović. Rezultat je bio 2:0, po setovim 7:5 6:4. Imala je Jorovićeva svoje šanse, ali nije uspela da ih iskoristi. U dva navrata je imala prednost brejka u prvom setu, nakon toga još nekoliko dobrih šansi u drugom, ali ni to nije bilo dovoljno za bolji rezultat.

I poslednja treća predstavnika Srbije je bila mlada nada svetskog tenisa Olga Danilović. Danilovićeva je poražena od iskusne Nemica Andree Petković rezultatom 2:1, po setovima 7:5 5:7 6:2 posle velike borbe.

Za ovaj meč se može reći da je pobedilo iskustvo koje je na strani Petkovićeve. U onim kritičnim trenucima ona je bila bolja i to je presudilo. Iako je Olga Danilović uspela da izjednači na 1:1 nijednog trenutka se pobeda Petkovićeve nije donela u pitanje, te je ova pobeda više nego zaslužena.

Drugo kolo kvalifikacija se igra u subotu, a turnir počinje u ponedeljak.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje