petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Dejan Milojević: Teže je doći do finala, nego dati sve od sebe u finalu

Trener Budućnost Volija Dejan Milojević pokušaće da rastereti svoje igrače tokom finalne serije plej-ofa ABA lige i borbi za trofej sa Crvenom zvezdom, koja počinje u nedelju u Beogradu.

Meni je uvek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka – da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, videćemo – nadam se da hoće„, kazao je Milojević.

Budućnost je spremna za mečeve odluke…

Srećan sam što smo ovde, čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Verujem da nas očekuju lepe utakmice, verujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobedi bolji„, kazao je Milojević

I mi i oni imamo neke prednosti. Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti„.

Milojević je naglasio da su i Budućnost i Zvezda pre svega – snažni timovi.

Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vraneš može da vam ubaci 25 poena… Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko… I mi i oni smo , jednostavno, dobri timovi„.

Šta može da presudi?

Osnove košarke su najvažnije – kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite… Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobedama„.

Prvi meč se igra u nedelju od 18 i 30 u Beogradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje