utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Del Potro najavio kraj karijere

Argentinski teniser Huan Martin del Potro najavio je kraj profesionalne karijere.

Popularni div iz Tandila će se posle dve godine pauze zbog silnih povreda i operacija vratiti na teren na turniru u Buenos Airesu, ali na žalost svih pravih ljubitelja tenisa to će najverovatnije biti poslednji turnir u karijeri fenomenalnog Argentinca.

Ovo je jedna od najtežih poruka koju ću preneti. Znam da ljudi očekuju da se vratim tenisu. Ali, ovo je možda više oproštaj nego povratak. Moje koleno mi postaje noćna mora. Već nekoliko godina pokušavam, kroz razne tretmane, kod različitih lekara, da popravim stvari. Ali, još uvek nisam našao rešenje. Nikada nisam razmišljao da se povučem iz sveta tenisa bez prilike da se oprostim, a ne mogu da zamislim bolji turnir od Buenos Ajresa da to uradim.

U narednih nekoliko nedelja videćemo šta će biti sa mojom budućnošću, ali jasno je da želim da živim normalno kao osoba od 33 godine, bez bolova. Ovo je teška odluka, ali želeo sam da bude jasno.

Najveći uspeh Del Potra je osvajanje US Opena 2009. godine kada je u polufinalu pobedio Rafaela Nadala, a nakon toga u finalu Rodžera Federera. Igrao je polufinala na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Kada je ATP lista u pitanju Del Potrov najbolji plasman bio je treće mesto 2018. godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje