petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Didier Drogba ima novi klub!

Didier Drogba nastavlja da igra fudbal i u 39 godina, njegov novi klub je ekipa iz USL lige (drugi stepen takmičenja u SAD) Phonix Rising.

Drogba je igrač koji ima 106 nastupa za nacionalni tim Obale Slonovače i 65 postignutih golova. Karijeru je započeo u francuskom Le Manu, odakle je prešao u Guingamp pa potom u Olimpik Marsej, u ovom klubu je golgeterski eksplodirao, kako u domaćim takmičenjima tako i u Ligi šampiona, što ga je preporučilo Čelziju za koji je igrao u periodu od 2004-te do 2012-te, u tom periodu odigrao je 381 meč, postigao 164 gola i zabeležio 86 asistencije. Usledili su transferi u Shangai Shenhua, zatim u Galatasaraj, ponovo u Čelzi, da bi se u julu 2015-te Drogba odlučio za odlazak u MLS ligu, tačnije u kanadski Montreal koji nastupa u ovoj ligi.

Jedan od čelnika Phonix Risinga je izjavio: ,,Didier Drogba će nam pomoći da pokažemo da cenimo izvanredno partnerstvo koje smo potpisali sa ligom, a po kome mi treba da budemo ambasadori fudbala na terenu i van njega na turneji kroz američke gradove i širom Severnoameričkog kontinetnta“.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje