utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dimitrov izbacio trećeg nosioca

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. Bugarin je u osmini finala napravio veliko iznenađenje, jer je pobedio trećeg nosioca Dominika Tima. Posle borbe koja je trajala nešto više od dva sata, Dimitrov je slavio rezultatom 3:0, po setovima 6:4 6:4 6:0.

Bio je to jedan od lošijih mečeva za Dominika Tima u poslednjih nekoliko sezona. Tome je doprineo i sam Dimitrov, ali mora se istaći da je Austrijanac dosta poklanjao.

U prva dva seta tim je prvi dolazio do brejkova, ali nikako nije uspevao da materijalizuje tu prednost. Uporni Dimitrov se momentalno vraćao i tako lomio duh protivnika. U onim ključnim poenima Dimitrov je bio mirniji i slobodno se može reći da je „ukrao“ prva dva seta.

Treći set je bio puka formalnost, jer je bilo evidentno da Tim nema snage za još jedan maraton od pet setova. Njegova igra se raspala, a Dimitrov je to iskoristio za savršeno zatvaranje meča osvajanjem seta bez izgubljenog gema.

Za plasman u polufinale Dimitrov će igrati protiv ovogodišnje senzacije Aslana Karatseva koji je nešto ranije savladao Kanađanina Feliksa Ožea Aliasima.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje