sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dimitrovu maraton protiv Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa. On je na startu turnira poražen od Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 3:2, po setovima 6:3 6:0 3:6 6:7 (4:7) 6:4 posle nešto više od tri sata efektivne igre.

Janko Tipsarević je u Parizu nastupio pod zaštićenim rankom, i uvom meču je bio veliki autsajder. Ipak, bez obzira na rank i sve ostalo Tipsarević se lavovski borio, a publika je uživala u sjajnom meču. U svom maniru Tipsarević je odigrao jedan maratonski meč, a protivnik je bio bolji pre svega na fizičkom planu.

Posle dva odigrana seta niko na tribinama nije verovao da ovaj meč može da se zakomplikuje, jer je Dimitrov imao sigurnih 6:3 i 6:0 i brejk na startu trećeg seta. Ipak, Tipsarević nije odustajao nijednog trenutka, a na kraju je sačekao žutu minutu u igri Dimitrova. Brzo je došao do ribrejka i tu je počela da se menja situacija na terenu. Tipsarević je dobio veliku duzu samopouzdanja, a do ključnog brejka je došao u osmom gemu kada je napravio brejk za 5:3.

Četvrti set donosi mnogo bolju igru Tisparevića. Srpski teniser se pitao za sve na terenu, a Dimitrov je defanzivom pokušao da izbaci iz ritma Tipsarevića. No, do toga nije došlo, jer je Tisparević sjajno pogađao, a četvrti set je na kraju otišao u taj brejk. U taj brejku Janko je bio bolji sa 7:4.

Meč je otišao u peti set, a kondicija je na kraju odličila pobednika meča. Tipsarević je u međuvremenu tražio pomoć fizioterapeuta, ali nije bilo većih problema. Dimitrov je konstantno pritiskao protivnika, koji je polako klonuo, a ključni brejk se dogodio u devetom gemu, nakon kojeg je Dimitrov priveo meč kraju.

U drugom kolu Dimitrov će igrati protiv Marina Čilića.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje