sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dinamo iz Sankt Peterburga doveo mladog šampiona Evrope!

Ruski drugoligaš Dinamo iz Sankt Peterburga na svom zvaničnom veb-sajtu ozvaničio je kompletiranje transfera talentovanog defanzivca Džamaldina Hodžanijazova iz redova danskog Orhusa. Kako se navodi, 21-godišnji fudbaler stigao je besplatnim transferom.

Talentovani štoper je profesionalnu karijeru započeo 2012. godine u Zenitu iz Sankt Peterburga, da bi u naredne 3 godine na pozajmicama nastupao za Zenit-2 i Amkar iz Perma. Tokom leta 2015. godine za nepoznatu sumu prešao je u redove Orhusa, za koga je do danas odigrao ukupno 42 meča, gde je pritom postigao 1 gol i 1 asistenciju. Tokom prošle sezoneo ostvario je ukupno 24  nastupa zbog čega je bio jedan od izuzetno važnih igrača ovog danskog kluba. Zbog slabe minutaže u poslednjem periodu, mladi štoper je uz saglasnost uprave krenuo u potragu za novim klubom.

Tokom 2013. godine u dresu ruskog nacionalnog U17 tima, Hodžanijazov je uspeo da osvoji Evropsko Prvenstvo za igrače u toj kategoriji, što predstavlja njegov najveći uspeh u dosadašnjem toku karijere.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje