četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dirk ušao u istoriju sa velikim ostvarenjem

Nowitzki ušao u legendu sa velikim ostvarenjem

Dirk Nowitzkom je sinoć trebalo 20 poena da uđe u istoriju kao 6. igrač sa 30 000 poena postignutih u NBA. Iskusni nemac postigao je 25 poena protiv ekipe L.A. Lakersa i prdiružio se grupi od 5 igrača koji su postizali ovaj broj poena – Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan i Wilt Chamberlain.

Nemac je treći igrač koji je tako nešto postigao sa jednom franšizom, Karl Malone je uradio sa Utah Jazz, a Bryant sa L.A. Lakersima.

Dirkov šuterski trener Holger Geschwinder koji ga je pronašao kao dečaka na jednom treningu, posmatrao je meč i bio prilično emocinalan kada je njegov pulen ostvario rekord.

Vlasnik Dalasa – Marc Cuban koji posmatra svaki meč od 2000. godine kada je postao većinski vlasnik, doživeo je erupciju oduševljenja kada je momak kojeg gleda (najmanje) 17 godina oborio rekord.

LeBron James je uživo preko TV-a posmatrao meč i čestitao Dirku putem društvenih mreža.

Nowtizki je posle meča rekao da je popio Bud Light (pivo) posle duže vremena.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje