petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Đere ispustio pobedu, Sonegu titula na Sardiniji

Italijanski teniser Lorenco Sonego osvojio je titulu na Sardiniji. Sonego je u velikom finalu savladao branioca titule Lasla Đerea rezultatom 2:1, po setovima 2:6 7:6 (7:5) 6:4, i na taj način došao do druge ATP titule u karijeri.

Finale je opravdalo svoja očekivanja. I jedan i drugi su opravdali plasman u finale, a borba je na kraju trajala preko tri sata. Prvi set je bez većih problema pripao Đereu. Srpski teniser je sjajno servirao, kontrolisao duže razmene sa dva brejka došao do prvog seta.

U drugom setu viđen je odgovor Sonega. Italijan je brzo napravio brejk sa 3:1, ali se Đere veoma brzo vratio. Usledio je period igre u kojem je ponovo Đere dominirao, ali nije uspeo da napravi prelomni potez. Sonego je nekako uspeo da odvuče drugi set u taja brejk i osvoji ga rezultatom 7:5.

Odlučujući treći set Sonego je prelomio u petom gemu kada je drugu brejk loptu pretvorio u brejk. Đere je već u narednom gemu imao nekoliko šansi da se vrati u meč, ali ih nije iskoristio. Na kraju, može se reći da je Sonego svoje prilike znao da iskoristi i potpuno zasluženo pobedi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje