sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković izabran za najboljeg sportistu na svetu!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković „poneo“ je prestižnu nagradu Laureus za najboljeg sportistu na svetu u 2018. godini.

Srpski teniser je tako po četvrti put osvojio ovu nagradu (2012. 2015, 2016. godine), a „pobedio“ je konkurenciju koju je imao u vidu – Kilijana Mbapea, Luke Modriće, Lebrona Džejmsa, Luisa Hamiltona i Eliuda Kipčogea.

„Hvala vam mnogo, velika mi je čast da dobijem ovu nagradu. Velika je stvar što sam delio ovaj podijum sa mnogim velikim imenima u svetu sporta. Laureus nagradu svaki sportista želi da osvoji, i samim tim, za mene to priznanje predstavlja veliku čast“, izjavio je Đoković.

Američka gimnastičarka, Simon Bils izabrana je za najbolju sportistkinju, dok je za najbolji tim izabran – fudbalska reprezentacija Francuske, ispred koje je nagradu primio selektor, Didije Dešamp. Nagradu „Sportski duh godine“ dobila je skijašica, Lindzi Von, dok je golfer – Tajger Vuds poneo nagradu za „Povratak godine“.

Elijudu Kipčogeu je pripalo priznanje za „Izuzeno ostvarenje“, dok je nagrada „Proboj“ otišla u ruke teniserke, Naomi Osake. Proslavljenom francuskom treneru, Arsenu Vengeru uručeno je priznanje za „Životno delo“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje