sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković izgubio set, ali se plasirao u polufinale Rima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, nakon što je savladao Nemca Dominika Kepfera rezultatom 2:1, po setovima 6:3 4:6 6:3 za dva sata i deset minuta.

Nakon veoma dobrog starta Đokovića niko nije mogao da pomisli da će Kepfer stvoriti probleme Đokoviću. Đoković je posle samo 16 minuta igre imao vođstvo od 4:0, ali onda je došlo do opuštanja. Kepfer je uspeo da vrati jedan brejk, ali nedovoljno da bi se ugrozio set.

U drugom setu Đoković je bio dosta bolji igrač. Konstantno je stvarao brejk lopte, ali ih nije koristio. Na kraju to mu se obilo o glavu, jer je pri rezultatu 5:4 za Kepfera doživeo mali mini pad u igri, što je Nemac iskoristio i osvojio set.

Ipak, uprkos izgubljenom setu pobeda Đokovića se nije dovodila u pitanje. Nemac je iz gema u gem imao problema sa snagom, a Đoković je meč prelomio brejkom u trećem gemu kada je poveo sa 2:1, a do kraja meče je napravio još jedan brejk za sigurnu pobedu.

Za plasman u novo finale Rima Đoković će igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda koji je u prvom meču dana pobedio Italijana Matea Beretinija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje