Na centralnom terenu od 14:00 igraće se prvi četvrtfinalni duel u okviru muške konkurencije. Na terenu će biti Novak Đoković i Kei Nišikori, i to će biti njihov 16. duel.

Organizatori Vimbldona su konačno ispoštovali trostrukog šampiona i njegov meč stavili na centralni teren. Očigledno je da je pritisak javnosti urodio plodom, te će Federer odigrati jedan meč na terenu broj 1.

Novak vodi sa 13:2 u međusobnim duelima, i danas je izraziti favorit iz nekoliko razloga.

Prvi, ujedno i najvažniji razlog jeste njegova forma i prikazana igra u dosadašnjem delu turnira. Novak, posle dugo vremena izgleda fokusirano, apsolutno ništa ne može da ga poremeti na psihološkom planu, iako je bilo dosta nezgodnih situacija. Povratak Marijana Vajde u tim je bio prava stvar, i kroz nekoliko turnira gledaćemo starog Novaka, koji je mleo sve pred sobom.

Drugi razlog je povreda Nišikorija koju vuče već od početka turnira. Japanac je bio na pragu da preda meč Gulbisu, u prethodnoj rundi, ali je imao sreće da osvoji drugi set. Nakon toga Gulbis je doživeo još težu povredu koja ga je omela da igra kako zna, i Nišikori je to iskoristio. Radi se o povredi lakta koja nije bezazlena, a rovit protiv Đokovića on nema šta da traži.

Iz te povrede proizilazi bukvalno sve. Nišikori koji inače nije imao jak servis, sad tek neće moći da se osloni na isti. Novak bi to trebao da koristi maksimalno, jer ima najbolji ritern na svetu. Iz riterna će sve i ići, jer će Nišikori mahom biti u defanzivi što na travi nikako ne prolazi.

Tu je naravno i kompleks koji Nišikori oseća kada igra protiv Novaka. Iako je odigrao dosta mečeva protiv Đokovića koji su bili tesni, brojka od 13:2 mora da vam se mota u glavi.

Kada se sve sabere i oduzme Đoković mora da odigra jako loš meč da bi Nišikori imao čemu da se nada. S obzirom kako Novak igra, i kakvu priliku ima da ode do kraja, šanse za takav scenario su minimalne.

Nišikori nikada nije voleo travu, a plasman u četvrtfinale je više nego korektan uspeh.

Što se tipa za klađenje tiče dvoumili smo se između 3:0 i hendikep gemova, a prevagnulo je ovo drugo. Smatramo da ipak postoji šansa da Nišikori otkine barem jedan set Đokoviću, ali da će nakon toga pasti i da će Đoković da ga demolira.

Predlog: Hendikep gemovi Đoković – 6,5 1,75

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.