subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković na korak od kalendarskog slema i istorije

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale US Opena. Đoković je u polufinalu posle velike borbe savladal Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 3:2, po setovima 4:6 6:2 6:4 4:6 6:2, i tako došao do na korak do kalendarskog slema, što bi bilo istorijsko delo.

Apsolutno fenomenalan meč kojeg se ne bi postidielo ni grend slem finale. Rovovska borba za svaki gem, za svaki poen dovodio je do ekstaze publiku u Njujorku koja je uživala u svakom minutu meča. Na kraju, samo jedan je mogao u finale, a to je Đoković koji će u nedelju igrati protiv Rusa Danila Medvedeva.

U prvom setu sve je bilo u egalu do sedmog gema, kada se Đoković suočio sa prvom brejk loptom koju je spasio. Iako nije pretrpeo brejk, bilo je evidentno da mu je fokus pao, što je Zverev iskoristio u devetom gemu kada je napravio brejk i poveo sa 1:0.

Činjenica da je izgubio prvi set nije mnogo pogodila Đokovića, jer je u takvoj situaciji bio u nekim ranijim mečevima. Brzo je podigao nivo igre i sa dva brejka došao do izjednačenja.

Treći set donosi rovovosku borbu za svaki poen. Đoković je bio u podređenom položaju i Zverev je više pretio. U dva navrata je Nemac imao brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Na kraju za to biva kažnjen u desetom gemu kada Đoković pravi brejk za 2:1.

Nakon izuzetno teškog trećeg seta Đoković je pao u igri, ali to je zasluga i Zvereva. Nemac je zaigrao na sve, ili ništa i to mu se isplatilo. U ranoj fazi seta je došao do brejka i suvereno čuvao prednost do kraja seta.

U odlučujećem petom setu do izražaja dolazi fizička dominacija i psihološka snaga prvog tenisera sveta. Zverev se čini se istrošio da bi došao do 2:2 i totalno je pao, posebno na servisom. Đoković je to naravno iskoristio i sa dva brza brejka priveo meč kraju.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje