četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković o učešću u Tokiju: Sve se svodi na patriotizam i moja osećanja prema Srbiji

Šansa za osvajanje zlatne olimpijske medalje za Srbiju nadmašuje razočaranje u igri pred praznim tribinama na Olimpijskim igrama u Tokiju, rekao je prvi igrač sveta – Novak Đoković. Srbin je razmišljao o povlačenju sa Olimpijskih igara zbog ograničenja COVID-19 nakon osvajanja titule u Vimbldonu, ali je iz „patriotskih razloga“ odlučio da ode u Japan.

U televizijskom intervjuu za crnogorsku novinsku agenciju MINA, Đoković je rekao da ga je bivša hrvatska olimpijska vicešampionka Blanka Vlašić nagovorila da učestvuje na igrama u Tokiju.

Sve se svodi na patriotizam i moja osećanja prema Srbiji. Nisam srećan što igram bez navijača ili raznih ograničenja zbog koronavirusa koji su na snazi u Japanu, ali predstavljanje moje zemlje na Olimpijskim igrama je neophodno„, Đoković rekao je.po završetku treninga.

Upoznao sam Blanku Vlašić pre nekoliko dana i rekla je da se ljudi samo sećaju ko je osvajao medalje, a ne kakvi su bili uslovi ili da li je bilo navijača ili ne. Njene reči su uticale na mene i srećan sam što sam odlučio da učestvujem na olimpijskoj Igre. Inspirisan sam da igram svoj najbolji tenis i uveren sam da mogu da osvojim zlatnu medalju posle velikog broja mečeva do sada ove sezone„, dodao je Srbin.

Vlašić je osvojila srebrnu medalju u skoku u vis u Pekingu 2008. i bronzanu u Riju 2016. godine.

Đoković će 2021. godine pokušati da osvoji Zlatni šlem, a pored olimpijske titule mora da osvoji i US Open koji traje od 30. avgusta do 12. septembra.

„Olimpijske igre i US Open su mi najveći ciljevi do kraja sezone. Ali pun sam samopouzdanja i motivisan da predstavim Srbiju na najbolji mogući način. Sanjam o medalji iz Tokija, nadam se zlatu, a onda ću otići u Njujork kako bih sve završio“, rekao je Đoković.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje