četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković posle velike drame u polufinalu Rima

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu nakon što je posle velike drame i preokrea savladao Grka Stefanosa Cicipasa. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 7:5 7:5.

Malobrojna publika u Rimu je imala priliku da uživa u meču kojeg se ne bi postidelo ni finale jednog grend slema. Zbog problema sa kišom, meč je odigran kroz dva dana, i kao takav se može i analizirati.

Prvi deo meča je pripao Cicipasu koji se mnogo bolje snašao u promenljivim vremenskim uslovima. Grk je osvojio prvi set i sa 2:1 uz prednost brejka otišao na pauzi.

Nastavak meča je odigran u subotu. Iako je Cicipas imao kapitalnu prednost nikako nije uspeo da napravi finalni korak. Đoković je igrao dosta bolje i sa dva brejka potpuno preokrenuo drugi set u svoju korist.

Odlučujući treći set ponovo bolje otvara Cicipas. Grk prvi dolazi do brejka, ali Đoković se nije predavao. Srpski teniser je maksimalno pritiskao protivnika i izjednačio je na 3:3. Nakon toga Cicipas ponovo pravi brejk za 5:4, ali u trenucima kada je servirao ruka mu se stegla. Đoković je to iskoristio i serijom od tri gema uspeo je da reši meč u svoju korist.

Za plasman u veliko finale Đoković će igrati protiv Italijana Lorenca Sonega koji je u poslednjem četvrtfinalnom duelu savladao Rusa Andreja Rubljova.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje