petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković uz Bože pravde krenuo za Tokio

Tim Srbije je kako se bliže OI sve brojniji. Juče su put prestonice Japana krenule košarkašice, a danas je to učinio prvi teniser sveta Novak Đoković. Novaka je oduševila činjenica da je na OI ispraćen uz himnu ‘Bože pravde’, koju je izveo akademski hor ‘Kolegijum muzukl’. Novak je na aerodromu Nikola Tesla govorio na pitanja mnogobrojnih medija. Na konferenciji za medije je (kako prenosi B92), među ostalog govorio da mu je zlato na OI i Zlatni slem cilj ove godine:

Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI. 

Dodao je da za njega posebnu draž ima igranje za Srbiju:

Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Imamo sa sreće da osovjim Dejvis kup, fali mi olimpijsko zlato

Govorio je i o glavnim konkurentima na OI:

Iako ima otkaza nekih igrača iz vrha, ima ih dosta i tamo. Pre svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Teško je doći do finala. Igre nose pritisak i emocije. Svašta može da se desi. Drugačije je od ostalih turnira. Ali trudiću se da tretiram OI kao bilo koji turnir kako bih ostao usredsređen na cilj. 

OI u Tokiju su na programu od 23. jula do 8. avgusta, dok su takmičenja u tenisu u muškoj konkurenciji na programu od 24. jula do 1. avgusta, za kada je zakazano veliko finale.


Slika preuzeta sa sajta: https://ucentar.rs

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje