petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković uz malo muka do drugog kola Australijan opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Australijan opena. Branilac titule je u prvom kolu savladao Nemca Jana Lenarda Štrufa rezultatom 3:1, po setovima 7:6 (7:5) 6:2 2:6 6:1.

Uprkos izgubljenom setu može se reći da je Đoković odigrao solidan meč. Đoković je mogao prvi set da reši nešto ranije, jer je imao brejk prednosti. Ipak, i Štruf se nešto pitao, a u pojednim trenucima je igrao sjajan tenis koji mu je na kraju i doneo priliku da kroz taj brejk dođe do vođstva. Ipak, u produžetku prvog seta Đoković je bio mnogo bolji i pre svega mirniji, te je osvojio taj brejk s 7:5 i poveo sa 1:0.

Očekivano, nakon gubitka prvog seta kvalitet tenisa kod Štrufa je znatno pao. Servis je prestao da ulazi kao u prvom setu, a Đoković to znalački koristi i sa dva brejka povećava prednost na 2:0.

Stanje na terenu je izgledako tako da će Đokovič ovaj meč rešiti lagano sa 3:0. Došlo je do velikog opuštanja kod Đokovića i to mu se obilo o glavu. Štruf se maksimalno opustio i počeo da pogađa iz svih udaraca. Rezultat svega jesu dva brejka za Nemca i 2:1 u setovima.

Gubitak seta je svakako razljutio Đokoviča koji nije hteo da rizikuje. Momentalno je podigao nivo svoje igre i na startu četvrtog seta došao do brejka koji je prelomio meč. Do kraja meča Štruf je osvojio samo jedan gem, a Đoković je uz malo muka uspeo da se plasira u drugu rundu gde ga čeka bolji iz duela Ito/Gunešvaran.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje