Advertisement
MaxBet

Jedan od najboljih tenisera na svetu, Novak Đoković izjavio je kako veoma respektuje zemlje koje su nekade bile u sastavu Jugoslavije, a danas su prve “komšije” njegovoj rodnoj zemlji, Srbiji.

Srpski teniser tokom Svetskog prvenstva odigranom u Rusiji proteklog leta, izazvao je lavinu komentara i reakcija, jer je javno obelodanio da je svoju podršku na spomenutom Mundijalu pružio reprezentaciji Hrvatske.

“Znam kakva je politička situacija i znam da su rane iz rata još sveže za mnoge ljude. Čvrsto verujem u to da sport uvek treba da se drži van politike. Velika većina sportista iz regiona koje sam upoznao imaju identičan stav. Pre svega poštujem svakoga, a pogotovo one koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli velike uspehe, kao na primer hrvatska reprezentacija za koju sam od srca navijao na Svetskom prvenstvu. Nama su oni prve komšije, i Hrvatska i Bosna i Makedonija i nekako na njih gledam kao na svoje. Nikada nisam imao drugo mišljenje i ja ću ostati pri tome. Znam da će se neki ljudi verovatno uvrediti zbog ovoga što pričam, razumem ih i poštujem, ali ovo je moj stav”, kazao je Đoković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.