petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Đokovićev revanš Medvedevu za titulu u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Parizu. Đoković je u velikom finalu savladao Rusa Danila Medvedeva rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:3 i tako se revanširao Medvedevu za poraz sa US Opena. Titula u Parizu je rekordne 37. masters titula, po čemu se odvojio u odnosu na Nadala.

Finale je bez ikakve sumnje opravdalo svoja očekivanja. Počelo je nervozno sa obe strane. Medvedev je prvi došao do brejka i 2:0, ali Đoković se brzo vratio na 2:2. Kako je vreme odmicalo Medvedev je igrao sve bolje i bolje, i tu igru naplatio brejkom sedmom gemu koji mu je kasnije doneo i set.

Drugi set je najavio još veću borbu. Đoković je u trećem gemu dobio jedan izgubljen gem. Medvedev je imao sigurnih 40:15, ali usledila je serija Đokovića od četiri uzastopna gema za „krađu“ gema. Sve je bilo mirno do devetog gema kada je Đoković servirao za izjednačenje. To je možda bio i ključni gem meča, jer je Medvedev propustio tri brejk lopte. Đoković je to na sebi svojstven način odbranio i izjednačio na 1:1.

U trećem setu bilo je evidentno da je Đoković bolji igrač. Ritern je radio sjajan posao, jer je protivniku oduzeo servis čak tri puta i relativno lako priveo meč kraju.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje