četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Đurković na klupi „crveno-belih“

Crnogorski strateg – Ratko Đurković novi je trener rukometnog kluba – Crvena Zvezda.

Đurković je tako preuzeo klupu „crveno-belih“ koja je ostala upražnjena nakon ostavke koju je podneo – Žikica Milosavljević.

 

„Lepo sam dočekan, upoznat sam sa stanjem u ekipi i onim što se očekuje od nas, prihvatio sam se posla. Mogu da kažem da mi je drago da su moji bivši saigrači, što iz klubova, što iz reprezentacije, počev od Nenada Peruničića, Dragana Škrbića i Ognjena Kajganića, sa kojima sam u komunikaciji oko 20 dana, imali mišljenje o meni da ja kao trener, ličnost i profesionalac mogu da vodim Crvenu zvezdu i napravim dobar posao. Upravo je to bilo i ključno da dođem. To su ljudi sa kojima imam jako dobre odnose, međusobno poštovanje, mislim da je to dobra početna pozicija. Zdrav odnos, da svako zna šta je čija obaveza. Video sam ambiciju kod njih da žele da naprave mnogo više od ovoga do sada, a i ja želim da se ostvarim kao trener na mnogo većem nivou, što Crvena zvezda i jeste. To je posao koji je uvek na udaru, posao gde se greške, barem kod nas, retko praštaju, ali ja to volim da radim. Čitav život sam u rukometu, opredelio sam se da budem trener i ovome ću pristupiti maksimalno posvećeno. Ako se ispratimo svi zajedno, mislim da to u budućnosti može da dovede do mnogo boljih rezultata nego do sada“, istakao je Đurković.

Četrdesetšestogodišnji stručnjak je kao prvi trener u dosadašnjem toku karijere predvodio – Lovćen, Pelister, Komlo, Borac Banjaluka, Orožhaze, Al-Rajan, Al-Kurain, kao i žensku ekipe – Ormi iz Patre.

Njegov glavni zadatak biće da sa „crveno-belima“ obezbedi opstanak u prvenstvu, jer se ekipa nalazi u plej-aut zoni.

Fotografija preuzeta sa sajta: https://sd-crvenazvezda.net/

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje