petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dobre partije srpskih ekipa na prvom FIBA 3h3 mastersu, ali bez trofeja

Prvi ovogodišnji FIBA 3h3 Masters turnir upravo je završen u Dohi (Katar), a po prvi put je titulu pobednika jednog od Masters turnira ponela ekipa Amsterdama. Treba naglasiti da je izuzetan doprinos ovoj tituli doneo i Maksim Kovačević koji ove sezone nastupa za ovu ekipu (zvanično drugi strelac turnira).

Srpske ekipe – sve tri koje su učestvovale – u konkurenciji najboljih ekipa na planeti prikazale su veoma dobre partije. Zvanično su zauzele drugo (Novi Sad), treće (Liman) i peto (Ub) mesto na turniru.

Pre svega, “novi” Novi Sad (za koji sada nastupaju Dušan Domović-Bulut, Tomislav Ivošev, Strahinja Milošević i Marko Milaković) bio je finalista turnira, i poražen je “dvojkom” u poslednjim sekundama meča (pri rezultatu 19:19 Maksim Kovačević pogađa “dvojku” za trijumf Amsterdama). Ekipa Novog Sada igrala je najbolje baš kada je i trebalo te se zbog toga i našla u finalu. U svojoj kvalifikacionoj grupi su bili “polovični” (pobedili Katarce – ekipu Lusail, a izgubili od našeg Uba), da bi u četvrtfinalu eliminisali slovenački Piran (20:15), te potom u polufinalu trijumfovali nad zvanično najboljom ekipom na svetu Rigom (21:16).

Ekipa Limana bila je najprijatnije “iznenađenje” turnira, i to zbog toga što su gotovo od finiša prvog meča na turniru (meča u grupi protiv litvanskog Šakaia u kome su pobedili 21:14) do samog kraja turnira igrali sa tri igrača (Stefan Kojić je zadobio povredu skočnog zgloba) u sastavu Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov i Nebojša Kilijan. U četvrtfinalu su se sastali sa preostalom srpskom ekipom na turiru – ekipom Uba, i slavili rezultatom 21:19, ali na žalost nisu imali snage da pruže sa samo tri igrača još jednu izuzetnu partiju u polufinalu i iznenade kasnijeg šampiona ekipu Amsterdama.

Ekipa Uba, za koju nastupaju reprezentativci Srbije – Dejan Majstorović i Marko Savić, uz Strahinju Stojačića i Marka Brankovića zauzeli su peto mesto na turniru, iako su posle prvog dana takmičenja u grupama bili najuspešnija naša ekipa (pobedama nad Novim Sadom i katarskim Lusailom zauzeli prvo mesto u svojoj grupi).

Ovo je možda i jedini FIBA 3h3 Masters koji je održan pre Olimpijskih igara (pod znakom pitanja je organizacija Mastersa u Ucunomiji (Japan) koji bi trebalo da se održi neposredno pre OI) na kome možemo biti zadovoljni rezultatima naših ekipa, a i formom kandidata za predstojeće Olimpijske igre.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje