U okviru 19. kola prve lige Rumunije od 19:30 sastaju se Poli Iasi i FCSB.

Poli Iasi trenutno zauzima 9. mjesto sa 22 boda, dok FCSB zauzima 6. mjesto sa 27 bodova. FCSB ima zaostatak od osam bodova za prvoplasiranim Clujom ali eventualnom pobjedu u ovom susretu ta razlika bi se smanjila na pet bodova.

Rumuni su uvijek teški za tipovanje ali s obzirom da domaćinu nedostaje čak deset igrača onda jednostavno FCSB na ovom gostovanju mora uzeti bodove.

Poli Iasi u ovom susretu neće računati na tri igrača koji su stigli na posudbu iz FCSB, golman Târnovanu (8/0), Horșia (17/3) i Şerban (1/0), zbog crvenog kartona suspendovan je Loshaj (16/3) dok su povrijeđeni Gallego (15/1), Mihalache (12/0), Diallo (15/0), Chelaru (4/0), Carlone (5/0) i Popadiuc (8/0).

Pored kadrovskih problema, Poli Iasi ima i finansijskih problema ali i pobunu pojedinih igrača. Naime, pojedinim igračima isplaćene su plate do januara 2020. godine dok neki igrači nisu dobili plate još od oktobra.

FCSB nakon poraza kod kuće od Astre ovdje jednostavno mora ići na pobjedu, ali naravno uvijek treba biti oprezan sa ovim klubom jer je njihov vlasnik dobro poznati Gigi Becali, pa zbog toga može da se proba i prelaz!

Pobjeda FCSB se plaća kvotom 1,55!

Izvor: Gsp.ro

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here