četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Domaćini oslabljeni, a gostima se vraća najbolji strelac!

U nedelju, 5. februara, od 21 čas po našem vremenu očekuje nas derbi-utakmica 23. kola francuske Lige 1 u kojoj će se na stadionu “Žofroa-Gišar“ sastati Sent Etjen i Lion. Važno je napomenuti da rivalstvo između ove dve ekipe postoji čak preko 60 godina.

Sent Etjen se trenutno nalazi na 5. poziciji sa 33 boda, što je 4 boda manje od njihovog današnjeg protivnika, koji je četvrtoplasirana ekipa na tabeli. Do sada su zabeležili 8 pobeda, 9 remija i 5 poraza. Šta reći za njih osim da su najtrofejnija francuska ekipa sa čak 10 šampionskih titula te države. Proteklih sezona nisu baš nešto “šampionski“ raspoloženi, pa skoro svaki put na kraju budu petoplasirana ili šestoplasirana ekipa. Ni ove sezone najverovatnije neće biti ništa drugačije, mada imaju priliku da izbiju i na 4. poziciju. Od trećeplasirane Nice zaostaju čak 16 bodova, pa je što se tiče toga sve već rešeno, a eventualna pobeda na ovoj utakmici dovela bi ih na bod zaostatka za Lionom. Njihov najveći nedostatak ove sezone je to što veoma lako ispuštaju bodove. Umeju da budu opasni i protiv Monaka, PSŽ-a, Nice, ali na kraju uvek izvuku samo jedan bod. Još jedan problem predstavlja olako shvatanje protivnika sa dna tabele, pa su im tako veliki broj bodova uzele ekipe poput Meca, Lorjena, Nensija, Dižona i Nantea. Očigledno je da im je u prvom planu Liga Evrope, a u okviru plej-ofa tog takmičenja za nešto više od nedelju dana očekuje ih veoma teška gostujuća utakmica protiv engleskog Mančester Junajteda. Za susret sa Lionom još uvek neće biti spreman prvi golman Stefan Rufije (17n/-14g), a pored njega na terenu se neće pojaviti štoper Šeik Mbengue (12n/0g/0a), kao ni napadači Robert Berič (10n/3g/0a) i Osama Tanane (16n/1g/1a).

Lion se trenutno nalazi na 4. poziciji sa 37 bodova, a do sada su zabeležili 12 pobeda, samo 1 remi i 8 poraza. Aktuelni vicešampion Francuske ove sezone igra veoma dobro, ali jednostavno nemaju sreće, jer su Monako, PSŽ i Nica čvrsto zakucani za vrh tabele. Ostaje jedino nada da sačuvaju tu 4. poziciju i izbore plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope u sledećoj sezoni. Najveća zvezda ove ekipe je niko drugi nego neprikosnoveni napadač Aleksandre Lakazet. Iz sezone u sezonu on je na samom vrhu liste najboljih strelaca, a trenutno se nalazi na 2. poziciji sa 18 golova iz isto toliko utakmica. Dobra vest za celu ekipu je to što se ovaj 25-godišnjak već oporavio od povrede zbog koje je propustio kup utakmicu protiv Marselja, te će on večeras biti u prvim redovima protiv Sent Etjena. Jedini problem treneru predstavljaće izostanak štopera Muktara Diakabija (11n/1g/1a).

Za ovu utakmicu izdvojili smo tip W2, Winner 2 ili Draw No Bet 2. Ukoliko Lion večeras pobedi računa se kvota 1,50, ali ukoliko bude nerešeno 1,00 (ulog se vraća). Gosti su trenutno u mnogo boljem stanju u odnosu na domaćina ove utakmice. Vraća im se najbolji strelac, itekako su u dobroj formi, a i potrebno je da dodatno poprave međusobni skor sa ovim protivnikom. Domaćima će faliti prvi golman, kao i nekoliko bitnijih igrača, ali itekako bitan razlog zašto je za očekivati pozitivan rezultat gostiju jeste olako prosipanje bodova od strane Sent Etjena.


Predloženi tip uopšte nije siguran, jer “sigurice“ ne postoje. Zbog toga, ukoliko odlučite da se kladite na ovu utakmicu, to radite na sopstvenu odgovornost, a mi vam želimo svu sreću!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje