U okviru 4. kola skupine za ispadanje prve lige Rumunije od 19h sastaju se Chindia Targoviste i Viitorul Constanta.

Chindia Targoviste trenutno zauzima 13. mjesto sa 14 bodova, dok Viitorul na 7. mjestu sa 27 bodova.

Viitorul ima dovoljno bodova i nema nikakve dileme oko njihovog opstanka u ligi, međutim novajlija u ligi Chindia će u ovom meču tražiti bodove koji su im potrebni za opstanak.

Viitorul je prošli meč slavio protiv Poli Iasi sa 2-1 dok je Chindia preskočila to kolo jer im je odgođena utakmica protiv Dinama zbog korona virusa i problema u ekipi Dinama.

Viitorul će u ovom meču igrati sa kombinovanim sastavom jer je trener Hagi odlučio da do kraja sezone forsira i pruži šansu mladim igračima s obzirom da Viitorul živi od prodaje igrača iz njihove akademije.

“Imamo jako dobre juniore, spremni su igrati za prvu momčad i svi će dobiti priliku. Osim Louis Munteanu i Pitu, spremna su mi i druga imena, ne bih mnogo da otkrivam, neka to bude iznenađenje” , rekao je Hagi za Telekom Sport.

Na zvaničnom sajtu Viitorula objavljen je spisak igrača za ovaj meč, pa tako na ovo gostovanje neće ići čak šest startera iz prošlog meča.

Odmor su dobili stoperi Ghita i Mladen, vezni igrači Ciobanu i Achiim, te napadači Iancu i Rivaldinho.

Trener Chindie, Moldovan je izjavio kako su svi njegovi igrači spremni i da je neophodno da u ovom meču uzmu bar bod ako već ne može sva tri.

Dupla šansa na Chindiu iznosi oko 1,60, dok također nije loša opcija da Chindia postiže gol na meču po kvoti 1,40!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here